Béke az F1-ben. 2010-ben induló csapatok listája. Legjobban kereső sportolók Top 10.

A Motorsport Világtanács szerdai ülését megelőzően Max Mosley, az FIA elnöke és Luca di Montezemolo, a csapatok képviseletének elnöke Bernie Ecclestone társaságában megegyezésre jutottak.

Nincs szükség új sorozatra, a Forma-1 egységes marad és minden jelenlegi csapat indul jövőre. A három új csapat a USF1, a Campos Meta Team és a Manor F1. Mosley nem fog indulni a soron következő FIA-elnökválasztáson. Legtöbben örvendenek neki, mint ahogy annak is, hogy egy jó döntéssel búcsúzik az szövetségtől. Hosszas vita után végre engedett a “Nagy Ő”, ezzel óriási lépést tett a Forma-1 stabilitása érdekében. Legyen ez egy olyan alkalom, amikor nem szidjuk Mosley-t!

A 2010-ben indulók listája: Ferrari, McLaren, BMW, Toyota, Renault, Red Bull, Toro Rosso, Brawn GP, Williams, Force-India, USF1, Campos Meta, Manor F1. (A három új csapat Cosworth-motorral indul.)

Most pedig jöjjön az a rész, ami valószínűleg sok embert érdekel. Főleg a lányokat. Éppen miattuk húzom még egy kicsit a szót, addig is izguljanak.

A Forbes magazin felmérése szerint Kimi Raikkönen a második legjobban kereső sportoló a világon. Éppen miatta került be ez az összeállítás ebbe a bejegyzésbe. Az adatok a sportolók 2008-as keresetét jegyzik, és a fizetések mellett a szponzoroktól befolyó pénzt is beleszámolják a végösszegbe.

Ezek alapján 2008 legjobban kereső sportolói:

1. Tiger Woods (golfozó) 78 millió amerikai dollár.
2. Kimi Raikkönen (Forma-1),
Kobe Bryant (kosárlabdázó),
és Michael Jordan (volt kosárlabdázó) 45-45 millió dollár.
5. David Beckham (labdarúgó) 42 millió dollár.
6. LeBron James (kosárlabdázó),
Phil Mickelson (golfozó),
és Manny Pacquiao (ökölvívó) 40-40 millió dollár.
9. Valentino Rossi (motorversenyző) 35 millió dollár.
10. Dale Earnhardt Jr. (autóversenyző/NASCAR) 34 millió dollár.

Meglepő számomra, hogy a Top10-ben egyetlen labdarúgó van. Hét olyan sportoló van, aki amerikában keresi meg a “mindennapi kenyerét” (s még egy kicsi egyebet is). Belefért még egy többszörös világbajnok motorversenyző, egy ikonként kezelt labdarúgó, és Raikkönen. Kicsit ez is meglepett: miért pont Raikkönen és miért a második helyen?

Hogyan képesek Amerikában ennyi pénzt keresni olyan sportolók, akiket szinte csak az amerikai közönség ismer? Szólj hozzá!

Kovács Hont-Imre

~ Szerző: khibedy - 2009/06/25.

2 hozzászólás to “Béke az F1-ben. 2010-ben induló csapatok listája. Legjobban kereső sportolók Top 10.”

  1. Raikonenen csodálkozom, azt hittem Schumacher többet keresett a Förma–ben.
    Hogy lehet golffal ennyi pénzt keresni? Nem olyan látványos sport. Az biztos, hogy a sok séta jót tesz az egészségnek.

  2. És én meg azt hittem, hogy a futbalisták keresik a legtöbb pénzt!!! Ja és tud valaki golfozni??? Szeretnék magánórákat venni!!!!

Hozzászólás