A Liverpool megálljt parancsolt az Urziceni-nek

Emelt fővel búcsúzott a nemzetközi szerepléstől a Liverpool elleni bukaresti Európa-liga visszavágó után az Urziceni-i Unirea: az idegenbeli 1–0-s vereség után a román bajnokcsapat itthon is – 3–1 arányban – fejet hajtott az angolokkal szemben, így a sorozat tizenhatoddöntőéig tartott európai kalandja.

Egyeseket talán megmosolyogtathatott Ronny Levy kijelentése, amely szerint csapata teljesen más játékot produkál itthon, mint idegenben. A vezetőedző szavai viszont beigazolódtak, valóban más arcát mutatta a ialomiţai gárda. Sőt, néhány perc erejéig a román bajnokcsapatnak sikerült is feledtetnie, hogy a Liverpoollal áll szemben. Rafael Benitez vezetőedző viszont a liverpooli minimális győzelem tudatában túl elbizakodva utazhatott Bukarestbe vagy talán már a hétvégi bajnokira összpontosíthatott, ugyanis néhány „kispados” tanítványával teletűzdelt csapattal kezdett. A hazaiak először Frunză révén jelezték, nem adják olcsón bőrüket, de ekkor centikkel megúszták a vörösek. Aztán a 18. percben Fernandez maradt őrizetlenül a tizenhatoson belül, és nem kegyelmezett: Pădureţu szögletbeadását öt méterről fejelte a léc alá. A kormoránok fokozatosan kezdték átvenni az irányítást, és a veszély is egyre nőtt Arlauskis kapujánál. Az Urziceni nem sokáig örülhetett, a 29. percben ugyanis bekövetkezett az elkerülhetetlen: egy kapu előtti kavarodást követő pontatlan felszabadítást Mascherano hálószakasztó távoli bombával büntetett. Az Unirea nem sokat rágódott ezen, és néhány perces hazai hadjárat következett. Az Urziceni azonban hiába szorította be ellenfelét saját tizenhatosán belül, a 40. percben a hazai védelem egy ívelést csupán Babelig mentett, aki levétel után a rövid sarokba lőtt.

Levy legénysége az első félidőben méltó ellenfele volt a Liverpoolnak, de szünet után fokozatosan csökkent a hazaiak játékereje. A második játékrész elején viszont még szóhoz jutott Apostol, de megremegett a lába az óriás lehetőség előtt. Az 59. percben viszont a Gerrardé már nem: a vendégek csapatkapitánya Benayoun passzát közelről értékesítette, miután az addig megszokott formáját hozó Arlauskis későn észlelte a közepre megeresztett erőtlen lövést. Az utolsó félórában Benitez az „altató” taktikára kapcsolt, együttese ugyanis nem igazán veszélyeztetett. A huzamos labdabirtoklás és a nyugodt passzolás az ellenfél térfelén azonban nyerő fegyvernek bizonyult. Ezzel az utolsó húsz percre az Urziceni-nek nemcsak a reménye, hanem a játékkedve is elszállt. Bilaşco még enyhíthetett volna a keserűségen, de Reyna a lövés útjába állt, így maradt a 3–1.

A továbbjutást vitathatatlanul megérdemelten vívta ki a Liverpool, az Urziceni azonban sokszor megmutatta, jóval szorosabbá is tehette volna a mérkőzést. Az igazán nagy helyzetekben azonban éretlenségüket bizonyították Levy tanítványai. Hiába lőttek többször a kapu irányába, a tizenhatoson belül elkapkodták a lehetőségeket. Meglátszott, hogy ritkán képesek egy időben jól támadni és védekezni. Liverpoolban ugyanis szervezettebben játszottak, itt pedig gyakrabban próbáltak támadni, de ilyenkor a védelem csődöt mondott.

Sallai Loránd

Reklámok

~ Szerző: Lóránd - 2010/02/25.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: