Szeged-Veszprém 30:36

Az őszi szezon rangadójára került sor ma a magyar kézilabda-bajnokságban: a Szeged hazai pályán igyekezett megállítani az eddig százszázalékos Veszprémet.
Mindkét oldalon akadtak hiányzók: a szegedieket influenza tizedelte, Katzirtz Dávid és Luka Zvizej még nem épült fel teljesen, míg Lele Ákos és Igor Kos sérülés miatt nem állhatott Dragan Djukics edző rendelkezésére. A veszprémi csapatba visszatérhetett a Pannon-kupán sérülést szenvedő Ivan Lapcsevics, viszont a jobbátlövőre, Marko Vujinra valószínűleg műtét és hosszabb kihagyás vár térdszalag-sérülése miatt.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés és a hazaiak minden lehetőséget megragadtak, hogy átvegyék az irányítást, ami az első félidőben sikerült is. Petar Nenadics vezetésével volt, hogy négy-öt góllal is vezettek. A Tisza-parti kapus, Marjanac bravúrosan védte a veszprémi támadásokat, Daniel Andjelkovics és a jobbszélső Valentin Ghionea is hozzásegítette csapatát a vezetéshez. Félidő vége fele felzárkózott a bakonyi csapat, szünetre 16-16 állt az eredményjelzőn.

A második félidő eleje teljesen ellentétes képet mutatott: a veszprémiek hat percen belül hat gólt lőttek, és megléptek az ellenféltől. Sokba került ez a rövidzárlat a Szegednek, mert ezután szétesett a védekezésük, támadásuk egyaránt, csak futottak az eredmény után. A veszprémiek igazi örörmkézilabdát játszottak: Perics kapus elkapta a fonalat, a mezőnyjátékosok pedig látványos támadásokkal, hátmögötti passzokkal, bravúros befejezésekkel szolgálták ki a szurkolókat. A Vujint jobbátlövő pozícióban helyettesítő Sesum szórta a gólokat, Carlos Perez, Iváncsik Tamás és Renato Sulics játéka is kiemelkedő volt ebben az időszakban. A végeredmény 30-36 a Veszprém javára, amely továbbra is veretlen a bajnokságban.

A meccset a rengeteg kiállítás ellenére nagyrészt a sportszerűség jellemezte. Alig voltak olyan időszakok, amikor mindkét csapat teljes létszámban lett volna a pályán, sőt dupla-, illetve páros kiállítások is voltak. Szegedi oldalról 7, veszprémiről 8 kiállítás volt, ami még egy ilyen kaliberű találkozóhoz képest is sok. A bírók talán túl következetesek voltak a szabálykönyvhöz és töredezetté tették a játékot, megtörték a csapatok lendületét.

Egy jó színvonalú találkozót láthattunk, ahol lendületes, látványos kézilabdát játszott mindét csapat. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a második játékrészben a veszprémiek kihasználták erőfölényüket és hosszabb kispadjukat, ezzel sikerült fölényesen nyerniük.

Váncza Csilla

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/11/29.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: