Mandorlini átment a vizsgán

Mandorlini irányítása alatt először lépett pályára hazai közönség előtt a Kolozsvári CFR, ebből adódóan először lépett a „pálya mellé” maga az olasz tréner is. Mandorlini – aki tüzes, szigorú tekintetű, szókimondó férfi de ennek ellenére Andrea a keresztneve – pénteken azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy vizsgamérkőzés lesz számára a mai: egyrészt bemutatkozik a kolozsváriaknak, másrészt bebizonyítja, hogy a korábbi, Krajova elleni győzelem nem a véletlen műve, hanem a hatékony munka eredménye.

A vasutasok Peskovic – Panin, Cadu, Alcantara, Edimar – Dani, Mureşan, Culio – Deac, Koné, Dubarbier felállásban kezdték a meccset, és nem mutattak meggyőző játékot a találkozó elején. Csúszott a fű. El kellett volna szívni. De nem lehetett. Az első félidőt kissé fejetlen játék jellemezte, de egyre jobban megszokták a fiúk a locsogó füvet és a második játékrészre összeállt a csapat.

A 62. percben végre megszületett a gól: Deac szabadrúgásból beívelt, a labda a lábak mellett kezet is ért, végül Caduhoz siklott és a kapitány besuppintotta a hálóba. Néhány perc múlva Koné is betalált – reméljük ez azt jelzi, hogy formába lendült a hosszú ideig tartó sérülése után.

Az eredmény nem változott, maradt a 2–0. A Krajovát sikerült összeszidni – nem annyira, mint korábban Temesvárt, de az oltyánok sem panaszkodhatnak –, viszont szép pillanat volt, amikor Tricăt lecserélték és a CFR-drukkerek úgy tapsolták őt is, mint annak idején a vasutas-korszakában. És természetesen a „muie Steaua” sem maradhatott el Trică méltatása után.

Mandorlini egyelőre megnyugodhat, jó úton halad a csapat. Vasárnap délutánig még biztosan vezetjük a bajnokságot. A címhez azonban jóval több kell a mainál is: nem egy eget rengető dolog megverni a Krajovát itthon. De mindenképpen ma végre játékot is láttunk a fiúktól. Hajrá CFR!

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/11/28.

Egy hozzászólás to “Mandorlini átment a vizsgán”

  1. Bolond vagy Honti 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: