Elsők vagyunk! Vagy mégsem?

E bejegyzés írásakor minden CFR drukker a „világ legboldogabb szurkolójának” vallhatja magát, mert kedvencük a tabella legfelsőbb fokáról tekinthet a többi vetélytársra. Jobb lenne most azt írni, hogy akkora előnnyel vezeti a bajnokságot, hogy távcsőre van szüksége ahhoz, hogy láthassa az üldöző vetélytársakat. De ez sajnos (vagy nem) nem így van – nemhogy távcsőre nincs szüksége, hanem az üldöző csapatok lehelletét is érezheti a tarkóján. És nem csak a második helyezettől kell tartania, jelen esetben például az 5. (!) helyezett is veszélyezteti az vezető pozíciót.

Hogy miként lehetséges ez? E bizarr helyzet annak köszönhető, hogy idén minden idők legszorosabb bajnokságának lehetünk szemtanúi. Így jöhetett létre az a fura szituáció, hogy ha a hétfőn este még csak az 5. helyen álló Steaua legkevesebb négygólos különbséggel verte volna a 16. helyezett Gyulafehérvár együttesét, akkor letaszította volna a vasutas gárdát a dobogó legfelső fokáról.

Mi, CFR-szurkolók jobban szeretnénk, ha csapatunk magabiztosan vezetne, de a semleges szurkolók számára egy álom (a tippmixen játszók számára rémálom) vált valóra azzal, hogy ennyire kiegyensúlyozott lett a bajnokság. Ez a kiegyenlített bajnokság azonban sajnos nem a színvonal növekedésének köszönhető. Sőt, valójában a színvonal romlása miatt lett ez a helyzet. A „nagy” csapatoktól több kulcsfontosságú játékos is távozott, ami csökkentette a bajnokságunk értékét. A CFR-nél nem volt kiárusítás a nyáron, talán ennek is köszönheti, hogy egy semmitmondó játékkal vezeti a pontvadászatot.

Ha a vasutas gárda egy borsószemnyit javítana a játékán, könnyedén megnyerhetné az idei bajnoki kiírást. Ha hagyjuk az edzőt dolgozni, akkor biztos a játékunk is javulni fog. De így is nekünk van a legnagyobb esélyünk a bajnokság megnyerésére, mert a mi csapatunk mögött áll a legkitartóbb szurkológárda. Hajrá CFR! Hajrá KVSC!

Szegedi János-Csaba

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/11/10.

9 hozzászólás to “Elsők vagyunk! Vagy mégsem?”

 1. Trombitást tavaly nem lett volna szabad kirugni. De most már hiába sóvárgunk utána vagy Uhrin után. A baj az, hogy a csapat nem játszik semmit.

 2. Hát bármelyikük is jön nem fogják megválltani a világot…Egyikük sem tett még le semmit az asztalra….

 3. A vita értékét vesztette: Konszéjszáó a múlté, és van egy új no name edző, akit 10 hét múlva lehet meneszteni. Optimista vagyok a 10 héttel?

  • Az a bizonyos no name edző Andrea Mandorlini, aki egyelőre még nem bontotta fel szerződését korábbi csapatával, addig bizonytalan érkezése. A második opció a régi jó barátunk, Maurizio Trombetta. Akárki is jöjjön, úgy néz ki, Conceicao lelépni készül.

  • Ezt ki mondta neked, hogy ilyen biztos vagy benne?

   • Lehet, hogy kapott egy fülest Árpikától, mert bejött neki:))))

   • Sajnos semmit sem lehet biztosra venni a hazai fociban, egyik percről a másikra változhat a helyzet. Az elmúlt napok eseményei azonban nyilvánvalóan edzőváltásról árulkodnak. Eddig beszélhettünk sajtóspekulációkról, fabulációkról, jelenleg tényekről van szó. Gondolom Mandorlini valóban nem vadászni látogatott a Gépész utcára. A jelenlegi állás szerint, és ha valami váratlan fordulat nem kovetkezik be, ha a napokban nem is, a téli szünetben megeshet az edzőcsere. A csapat javáért remélhetőleg az utóbbi.

 4. Egy apró kiegészítés: az edzőt hagyjuk dolgozni, de az semmit sem ér. A CFR elképzelés nélkül játszik, és a vakbelem is röhög, hogy még így is elsők vagyunk, sírok viszont, amikor a rengetek elvesztett pontra gondolok. Olyan kis csapatok is pontot szereztek, akiket eddig kötelezően tudtunk verni. Ha csak az a pici meglett volna, most minimum 6 pont az előnyünk.

  Szerintem kell ide egy komoly edző, aki rendet tegyen. És mennyen mindenki, akinek ez nem felel meg. Tavaly nem Uhrint kellett volna elküldeni, hanem a fél csapatot, most 10 pont előnnyel vezetnénk a bajnokságot.

  • Meglehet, hogy igazad van. De véleményem szerint egy edzőt nem szabad szezon közben meneszteni, -ha mindenképp meneszetni akarják tegyék ezt a téli szünetben- mert többet árthat a csapatnak mint használ. Egy új edző érkezésekor mindent az elejéről kell kezdeni, új játékosok kerülnek be a kezdő 11-be, akik lehet max 1-2 meccset játszottak a bajnokságba, nekik össze kell szokniuk a csapattal. Az új mester új taktikákat fejleszt ki, amelyek amig nem szok meg a csapat eredménytelenek lesznek. De azzal teljesen egyetértek, hogy Uhrin menesztése hiba volt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: