Anyáink a CFR–Temesváron

A tavaszihoz hasonlóan fair play-mentes mérkőzést játszott a Kolozsvári CFR és a Temesvár. Rég nem látott mennyiségben folytak be a nézők a stadionba, és a szokásosnál is nagyobb mennyiségben ömlött a trágárság a szurkolók szájából – lejárt az az idő, amikor ez meglepő volt. Annyi anya talán nincs is a világon, amennyi szóba került két óra leforgása alatt a Gépész utcai stadionban.

A kezdőrúgás pillanatában fényfáklyák gyulladtak a temesvári szurkolótáborban, a vasutas-fertályból pedig valami „hosszabb távú mütymüttyel” leakasztottak egy vendégjátékost. A petárda (nem tudom pontosan, mi a bánat lehetett) akárkit eltalálhatott volna, de lehet, hogy a „tüzelő” éppen arra a játékosra – mint nemrég megtudtam, Bonfimra – célzott. Na mindegy. Lényeg, hogy folytatódhatott a meccs.

Az első félidő elég vékonykára sikeredett, nem sokat játszottak a fiúk. A lelátóról úgy tűnt, hogy a temesváriak javára billen a mérleg. Ők sem mutattak sokkal többet, mint mi, az első játékrészt megúsztuk.

Fordulás után beindult a „mozdonyunk”. Traore rögtön a kapura tört, és a lendület kitartott. Védekezésre kényszerítettük a bánságiakat, és akadt néhány alkalom, amikor vezetést szerezhettünk volna. Sajnos ezeket a helyzeteket megkésve dolgozták ki a fiúk, azután, hogy Traore a második sárgáját követően az öltözőbe vonult.

Minden esetre a meccs végére tíz emberrel is jobbak voltunk, mint a temesváriak tizeneggyel, de gól nélkül ez nem vigasztaló. Továbbra is holtversenyben állunk a bánságiakkal, akiket a gólarányuk az első helyre sorol.

Elkeserítő, hogy mennyire nem tudjuk tisztelni egymás szurkolótáborát. Elkap a lendület, jönnek az anyázások, a beintések, a provokálás. Éppen a Temesvár az a csapat, akikkel a legnagyobb „szurkolói csatákat” vívjuk. Miért? Mondjuk ki: akkora gyökérevő táboruk van, hogy a belőlünk is kihozzák a balkáni szurkolót. És miért hozzák ki? Ezt is mondjuk ki: mert kaphatóak vagyunk rá.

Kaland volt ott ülni a csóró 27-es lelátón, a temesvári szurkolók szomszédjában, de az igazi kalandot a győzelem jelentette volna. Ha majd lesz a Polival egy olyan meccsünk, ahol a pályán érdekesebb dolog történik, mint a lelátókon, akkor az két dolgot jelenthet:vagy világklasszis csapatokkal vonulunk pályára, vagy pedig normális szurkolók vagyunk. Hajrá CFR!

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/10/26.

12 hozzászólás to “Anyáink a CFR–Temesváron”

 1. Azert nem pont az angol szurkolokat kellett volna felhozni peldanak.MU-Liverpool meccs, meg napjainkban is eleg sok rendornek ad feladatot.

 2. 1)
  Szerintem nem az a lényeg, hogy melyik táborból származik a lövedék!!! Hanem az, hogy hogyan került be a stadionba!!! A stadionunk olyan mint a Big Brother ház, tele van olyan performáns kamerákkal, hogy az orrodból a szőrszálat lefényképezik….szerintem csak idő kérdése, hogy mikor azonosítják az elkövetőt.
  2)
  És igen mi is kezdünk átmenni balkáni stílusba, mocskoljuk egymás szurkolótáborát, vagy csapatát….vagy ami még rosszabb egy harmadik csapatot szid mind a két tábor…..Miért nem foglalkozunk a saját csapatunkal? Bíztassuk őket, hisz ezért vagyunk szurkolók:))))…..az Anfield Roadról vagya az Old Traffordról vagyünk pédát hisz azok az igazi szurkolók és nem a balkáni huligánok…..

 3. Elnezest, egy kerdesem lenne, honnan veszed azt atenyt, hogy a lovedeket a CFR szurkolok (a vasutas-fertályból) lottek ki? Ezt a jelen pillanatig meg semmi nm tamasztotta alá. Hogy lehet, hogy aszabadsagban es a sportblogjaban is ilyeneket irnak le? Engem szemelyesen felhaborit. Mivel pirotechnikai eszkozok csak a Temesvariaknal voltak, akik erdekes modon ugyanazon masodpercben kezdtek el bedobalni faklyaikat a jatszoterre, engedtessek meg , hogy erossen megkerdojelezzem informaciotokat, melyek szerintem nem informaciok, csak rosszindulatu talalgatasok. Soha nem gondoltam, hogy a Szabadsag hasabjain ilyent fogok olvasni. Ha van ra bizonyitek tessek leirni, de amig nincs legalabb korrektul kellene tajekoztatni. “A szurkolótáborok közti feszültség már kezdetben kihatott a játékra: egy pirotechnikai eszköz éppen Bonfim előtt robbant fel, de a középpályás hamarosan folytatni tudta a mérkőzést.” Miert nem azzal kezdodik ez amondat, hogy a temesvari szurkolok faklyakat gyujtottak, elkezdtek bedobalni azokat apayara, mig a CFr-esek futyjkoncertel iteltek el ezen megmozdulast. Azutan johet hogy petarda robbant.

  • Ott voltam a meccsen, láttam, amikor kilőtték a lövedéket a 27-es szektorból. Ott ültem néhány sorral fennebb. Felháborító a temesváriak viselkedése, de az is, hogy a mi hozzáállásunkat elhallgatjuk.

  • Kedves kolozsvári vasutas,

   Elnézést kérek a lapban megjelent valóban részben hiányos vagy nem eléggé pontos, de semmiképpen sem valótlan vagy helytelenül tájékoztató információkért. Magára a feszült hangulat leirására nem hiszem, hogy szükség lenne részletesebb bizonyitékra. Ami a temesvári megnyílvánulást illeti, valóban érdemes lett volna megemliteni az incidenseket, fáklyadobálás stb. A vitatott mondat azonban kizárólag a mérkőzést uraló hangulatot és a petárdás jelenség leírását célozta. Köszönöm megjegyzését.

  • Egyébként megjelentek az első videofelvételek amik bizonyítják, hogy a CFR szektorból indították a rakétát:(((((((……. http://www.youtube.com/watch?v=YTaeOFiCDSk&feature=player_embedded a 12. másodpercnél látszik…..

 4. Ezzel ennyit arról, hogy a temesváriak a legcivilizáltabb szurkolók. Bár ezt a mondókát már régóta megcáfolták. Sajnos a szurkolói botrányok megfertőzték Kolozsvárt is. Csak kérdem én, hogy hogyan kerül be annyi pirotechnikai eszköz, fáklya meg petárda a stadionba? Szerintem érdemes ezen is elgondolkodni. Ami a CFR-t illeti, van egy olyan érzésem, hamarosan a képernyő előtt követjük a csapatot. Bár igaz, hogy a Gépész utcán először láthattunk petárdát meg öngyújtót a pályán. Ha meg is ússzuk, már nem állunk messze a zárt kapus meccsektől.

 5. Hogy ez a rivalitás hol kezdődött most már lényegtelen, ennek véget kell vetni. Hasonló megnyilvánulásokkal mi sem vagyunk jobbak a bukarstieknél, hiába áltatjuk magunkat… Sajnos Kolozsváron is egyre többen várják a feszült mérkőzéseket, hogy kiviselhessék magukat.

 6. A szurkolótáborok közti nagy rivalitás kezdetének cimborám még mi is szemtanui voltunk….Az egész 2 éve kezdődött mikor akarva vagy akaratlanul a Dinamó segítette a CFR-t a bajnokság megnyerésében. Ekkor a CFR szurkolók szerelmet vallottak a Dinamó szurkolótáborának, ami nem tetszett a temesváriaknak, hiszen a bánátiak és a bukarestiek (’89-óta) halálos ellenségek….De az igazi nagy rivalitás valójában csak a tavalyi CFR-Temesvár mérkőzésen( amelyet együtt tekintettünk meg:D ) robbant ki mikor is a “Comando Gruia” szurkolótábor a következő felíratokkal illette a bánátiakat: “Spiritul Pooli sunteti voi”,”Teorii confirmate:Mos Craciun nu exista, Barza nu aduce copii, AEK Bucuresti e mandria timisoarei”, “Liga 4,Seria 2 Loc 3 Sa vada toata tara unde-i Poli Timisoara” meg ezekhez hasonlókkal.

  • De emlékszel, akkor is a temesváriak kezdték az anyázást. S aztán volt aki folytassa stb. Mert a Comando Gruia se a temesvári anyázás után írta meg a transzparens szövegét, az is biztos. Egyre hülyébb szurkolótáborunk van, és megyünk az árral – a magam bőrén tapasztalom, én se tudok megállni, hogy egy-egy muie-t ne ordítsak oda.
   És azt a hülyeséget, ami eltalálta a temesvári játékost a 2. percben, azt a 27-es szektorból lőtték ki a 6-7. sor környékéről. Túl nagy a pofánk, amióta bajnokságot nyertünk. És azt, hogy hogy nyertük meg, már elmesélted.

   • Sajnos elfelejtette a CFR játékos- és vezető gárdája, hogy néha focizni is kell. Én az elmúlt évben a CFR-t, a tavalyi BL meccsek kivételével, nem láttam 90 percet focizni. Így nem lehet bajnokságot nyerni, es az EL csoportokból a továbbjutás is kérdéses.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: