Magyarország–Ghána U20-as vb-elődöntő (élő közvetítés)

A magyar labdarúgás évtizedek óta nem látott eredményt ért el: az ifik a világ legjobb négy csapata közé jutottak, és ma délután a döntőért harcolnak. Egervári Sándor csapata Ghána ellen lép pályára. Szurkolj velünk a magyar csapatnak!

Magyarország–Ghána
2–3

Gólszerző: Adiyiah 10′, 31′, Quansah 81′, illetve Futács 73′, Balajti 85′.

A csapat sajnos az első félidővel elveszítette a mérkőzést. Kritikán aluli, szörnyen gyenge játékkal 2–0-ás hátrányba került Egervári Sándor csapata. A második játékrész a mienk volt, de a kétgólos lemaradás túl súlyosnak bizonyult. Sikerült betalálnunk a csereként beállt Futács révén, de Quansah válaszolt a gólra. Nemsokára a szintén cseréből beállt Balajti hozta újra játékba a csapatot, és visszahozta a továbbjutás reményeit. A hátrelevő néhány perc azonban kevés volt: Magyarország elveszítette a mérkőzést, de a második félidőben mutatott játék alapján hadd játsszunk el a gondolattal: ha a csapatkapitány, Koman játszhatott volna, és Egervári szövetségi kapitány sem a nézőtérről kellett volna kövesse a mérkőzést, mi lett volna? Feltételes mód, fujj, de jólesik. Pénteken 18 órától a Brazília–Costa Rica találkozó vesztesével játszunk a bronzéremért. Szép volt fiúk!

94. perc – Büntetőgyanús megmozdulás, nem sípol a játékvezető. Vége a meccsnek, a bronzért játszhatunk.

A ghánaiak amivel csak tudják, azzal húzzák az időt. Még fél perc.

91. perc – Óriási kapufát lő Agyemang Badu 35 méterről.

90. perc – Három perc hosszabbítást mutat az asszisztens.

Amilyen drámai meccseink voltak, bíthatunk a sikerben! Jobbak vagyunk, mint az első félidőben, és jobban játszunk Ghánánál is! Szurkoljunk az egyenlítésért. Majd a győzelemért!

85. perc – GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Balajti átvágja magát a védelmen és visszahozza a reményt! Gyönyörűen kidolgozott gól a hosszú sarokban!

81. perc: Quansah betalál. Sajnos 3–1. A keresztlécről pattan be az ellentámadásból lőtt labda. Védhetetlen.

78. perc – Szabó fejel alig a kapu mellé! Már vezethetnénk szinte! Elfáradtak a ghánaiak, jobbak vagyunk, ki kell egyenlíteni! Egyre tisztábbak a helyzeteink. Hajrá fiúk! Magyar fiúk, persze!

76. perc – Óriási lehetőség az egyenlítésre. Újra Simon András dolgoz ki helyzetet, majd a visszagurított labdát Gosztonyi küldi a kapu fölé néhány centivel.

73. perc – Gyönyörű összjátékból megszületik a szépítő gól! Simon laposan adta be, Futács a hosszúba gurított. Hozzuk vissza a meccset! Hajrá!
Utolsó magyar csere: Korcsmár helyébe Futács érkezik.

71. perc – SImon és Gosztonyi sem éri el a balról beadott labdát, nagy kár érte.

69. perc – Varga újabb táboli lövéde elcsavarodik a kapu mellé.

66. perc – Korcsmár kap sárgát szabálytalanságért.

64. perc – Varga lő messziről. Veszélytelen, de jó volt nézni a próbálkozást.

A ghánaiak visszatértek az első félidei formájukhopz, az utóbbi percekben megint náluk a labda.

62. perc – Hosszas ghánai támadás után végre felszabadultunk.

59. perc – Simon Ádám hozza helyzetbe magát, de egyik ghánai hátvédben megakad a labda.

Balajti néhány perccel korábbi próbálkozása (Gosztonyi beadása után) a kapufáról pattant ki. Kicsi szerencse is kellene nekünk. És türelem. De azonnal!

52. perc – Gosztonyi szabadrúgásból beadott labdája majdnem magyar gólba megy át. Egyre több a helyzet, ki kell használni! Csak az ellentámadásokra kell még figyelni. Úgy tűnik, megvan az egyenlítés receptje! De ha nem, legalább jó elhinni!

50. perc – A ghánai kapus eladja a labdát, sajnos annyira jól nem csinálja, hogy gólt szerezhessünk. Fél perc múlva újra támadunk, de nem érjük el az előreívelt labdát. Jobbak vagyunk a félidő elején.

48. perc – Az eddigi legnagyobb magyar helyzetet Gosztonyi lövi a kapu mellé. Alig néhány centivel a hosszú sarok mellett gurul el a jobbról elgurított labda. Hajrá!

46. perc – Elkezdődött a második félidő.

Pályán a fiúk, nemsokára megkezdődik a második játékrész. Németh Krisztián helyébe Balajti jön, Varga is lehetőséget kap Présinger helyett.

Gyenge játék jellemzi sajnos U20-as válogatottunkat a Ghána elleni elődöntőben. Pocsék védekezés, pontatlan játék, zéró támadás. Egy helyzetet tudtunk kidolgozni, de az sem bizonyult veszélyesnek. És volt egy kapura tartó szabadrúgás is, csemege az afrikai kapusnak. Nem visszahozhatatlan ez a meccs, de valami súlyos változás kell történjen. A ghánaiak eddig nem igazán hagynak szóhoz jutni bennünket, de figyelmesebb játékkal el lehet őket kapni.

Vége az első félidőnek.

46. perc – Németh kerül helyzetbe, végre. De veszélytelen.

45. perc – Hatalmas gólhelzetet dolgoznak ki a ghánaiak, megússzuk, nem éri el az egyik középpályásuk a labdát.

14–3 a kapuralövásek száma, mi csak egyszer találtuk el a kapu térfelét. Szabadrúgásból.

41. perc – Adiyiah veszélyeztet. Sajnos a harmadik ghánai gól is ott lóg a levegőben. Az viszont lehet, hogy döntő találat lenne, meg kell előznünk!

40. perc – Ismét szükség van Gulácsira: Osei távoli lövését hárítja a magyar kapus.

Nem reménytelen még most sem a helyzet. Ha a második félidőben javul a védekezésünk, és nem kapunk újabb gólt, akkor ki lehet egyenlíteni. Minden esetre nagyon érződik Koman hiánya.

Adiyiahnak egyébként nyolc gólja van, ezeket hat mérkőzésen szerezte. A labdabirtoklás 59-41% az ellenfél javára.

34. perc – Sárga lap Addaénak. Nem engedett elvégezni egy szabadrúgást. A lövés kapura ment, de gyengén. Csak a statisztikákba lesz jó.

31. perc – Adiyiah ezúttal fejjel talál be. Gyönyörű gól volt, nem szeretnék róla beszélni. De egy jobb oldali pontos beadást a rövidre fejelt a ghánai. Hát ez baj. Nagy baj.

30. perc – Németh lőtte rá messziről, de blokkoltak a ghánai védők.

29. perc – Újabb ghánai támadás. A védekezésünk kicsit malac-influenzás.

Itt az ellenfél kezdőcsapata is: Adjei – Inkoom, Addae, Addo, Addy – Quansah, Agyemang-Badu, Rabiu, Ayew – Adiyiah Osei. Cifra nevek. Ha megjegyzed és felmondod, nyerhetsz egy mosógépet, csak találj hozzá szponzort.

24. perc -Osei majdnem megnöveli az előnyt. Gulácsi nagyot véd. Egyre több a ghánai gólhelyzet, nem játszunk hatékonyan.

21. perc – Ghána ismét eljut a kapunkig, Gulácsi véd, nem volt életveszélyes dolga.

Számos labdát eladunk, de olyan tisztán, hogy ordítani lehetne tőlük.

18. perc – Gosztonyi beadását fogja a ghánai kapus. De az utóbbi percekben mintha jobban játszanánk.

A ghánaiak sajnos uralják a meccset, valamit sürgősen ki kell találnia a magyar csapatnak az egyenlítéshez. Amilyen vad meccseket játszottak ezek a fiúk az eddigi döntők során, itt még nyugodtan meglehet a győzelem.

Présinger rövid passzot adott Gulácsinak, a ghánai csatár először elfekteti a kapust, majd éles szögből begurítja a labdát. Présinger nem tud menteni, sőt, talán ő rúgta be. Egervári Sándor a nézők közül követi a meccset a negyeddöntőbeli összeszólalásért. Reméljül úgyis magára talál a csapat.

10. perc – Óriási védekezési hiba, a hátvédek és Gulácsi is hibázik, büntetnek a Ghánaiak. Adiyiah vezetést szerez. Kár érte.

9. perc – Távoli afrikai próbálkozás, fölémegy a labda.

Egyenrangú mérkőzést játszunk eddig, de lehet, hogy a ghánaiak veszélyesebbek. Vagy pedig csak félünk tőlük.

6. perc – Majdnem eljutottunk az ellenfél kapujáig, de Simon András bejátszása nem ért el magyar játékosig.

Az előbbi ghánai akciót megfújhatta volna a játékvezető, lökött a ghánai hátvéd.

A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Zámbó, Debreceni, Szabó J., Présinger – Gosztonyi, Korcsmár, Simon Á., Kiss M. – Simon A., Németh

3. perc – Tizenegyesgyanús Ghánai megmozdulás: Németh esik el, a bíró nem fúj.

1. perc – Ghána kezdi a mérkőzést.

A magyar csapat nélkülözi Koman Vladimir csapatkapitányt sárga lapos eltultást miatt. Takács és SZekeres sem játszhat a lapokért. A csapatkapitány ma Korcsmár Zsolt.

Köszöntök mindenkit! A fogadóirodák az afrikai csapatot látják esélyesebbnek, de ez ne keserítsen el minket! Hajrá Magyarország! Ghána kemény csoportból érkezett ide (Uruguay, Üzbegisztán, Anglia), de a döntők során jóval gyengébb ellenfeleken „tették túl magukat”.

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/10/13.

3 hozzászólás to “Magyarország–Ghána U20-as vb-elődöntő (élő közvetítés)”

  1. A jövő mindenképpen bíztató. Ez a csapat jövőre, az új korosztályban, ismét bizonyíthat, nagyon várom, hogy megmutassák mire képesek.

  2. Sajnos nem álltak fel. Pedig az utolsó percig úgy tűnt sikerül nekik. Mindenesetre szép volt a tavalyi U 19-es Eb után ezúttal vb-elődöntőben látni a magyarokat. A ifikből néhányan már akár most konkurenciát jelenthetnének a felnőtt csapat tagjainak.

  3. ha innen is folalnak…..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: