Hozhattunk volna egy pontot, de nullával maradtunk

Dinamikus, élvezetes mérkôzést játszott a Kolozsvári CFR a Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV Eindhoven otthonában. Conceicao tanítványai végül 1–0-ás vereséget szenvedtek, de a második félidôben mutatott játékuk alapján vitathatatlanul kijárt volna nekik a döntetlen.

A PSV keményen kezdett, nem igazán engedték szóhoz jutni a kolozsváriakat az elsô játékrészben. Hangsúlyozottan elmondható ez az elsô fél óráról. Dzsudzsák többször is leiskolázta a vasutas gárda védelmét, mígnem a 9. percben egyik beadását Bakkal védhetetlenül küldte a kapuba.

A hazaiakat nem nyugtatta meg a gól, továbbra is magabiztos fölénnyel uralták a játékot. Dzsudzsák legalább három olyan beadást címzett a holland csapat csatárainak, amelyekbôl gól születhetett volna, de szerencsénkre – és a szerencse mellett Nuno Claro létfontosságú védéseinek köszönhetôen – nem született újabb találat.

A második játékrészben fordult a kocka: hogy mit mondott vagy mit nem mondott Conceicao a zsoldosainak, azt csak a jó ég tudja és a játékosok, de a CFR játéka radikálisan átbillent támadóba. A második 45 perc arról szólt, hogy a PSV kínlódott az egyenlítô gól ellen, a vendégek pedig azért, hogy 1–1 legyen.

Dzsudzsák is jóval kevesebbet villant, a PSV többet próbálkozott jobb szélen, de Lazovic és társai csak néhány alkalommal tudták veszélyeztetni Claro kapuját. Traorénak legalább öt gólhelyzete volt, többnyire fejjel értékesíthette volna a szögletbeadásokat, de nem sikerült neki. Az ô sajátos stratégiájával néha elbotladozott az ellenfél kapujáig, de vagy a kapus védett, vagy a labda vegyült el valahol a lábai között.

A 90 perc alapján úgy gondolom elfogultság nélkül elmondhatjuk, hogy a CFR megérdemelte volna a döntetlent. Ha nagyon okoskodó, de sokat nem mondó becslésekbe bocsátkoznák, azt mondanám, hogy az elsô félidô 90%-a a PSV-jé volt, de a második félidô 85%-a a CFR-é.

Nem lehetünk nagyon csalódottak az eredményben, mert a Phillips-stadionban nehéz gyôznie egy CFR-szintû csapatnak. A helytállás minden esetre olyannyira megvolt, hogy bízhatunk a PSV elleni hazi gyôzelemben. A csoportból való továbbjutás kérdése pedig nem kérdés és nem is kérés: szigorú elvárás!

A K csoport másik mérkőzésén a PSV-vel korábban döntetlent játszó Spárta Prága 1–0-ra kikapott az általunk 2–0-ra vert FC Koppenhágától, így a CFR 3 ponttal a második helyen áll.

A K csoport állása

1. PSV Eindhoven 2 1 1 0 3–2 4
2. Kolozsvári CFR 2 1 0 1 2–1 3
3. FC Koppenhága 2 1 0 1 1–2 3
4. Spárta Prága 2 0 1 1 2–3 1

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/10/01.

5 hozzászólás to “Hozhattunk volna egy pontot, de nullával maradtunk”

  1. Remélhetőleg Dzsudzsák a magyar válogatottban is megmutatja, mit tud, és lő egy gólt a portugáloknak, aztán még egyet a dánoknak.

  2. kalapács: Sajnos azt kell mondanom, mentalitás kérdése is. Míg a PSV támadó szellemben kezdett, a CFR-n látszott a félelem, akár tapasztalatlanság is. A 2. félidőben a PSV, egygólos előnyének a tudatában kiengedett, így a vendégek is könnyebben támadhattak. A CFR játéka azonban sokat ígér, remélhetőleg itthon már az első perctől munkához látnak.
    Galactico: Dzsuzsák valóban remek formában van, ezt a holland bajnoksgban is hétről hétre bizonyítja. Remélhetőleg ezután is beváltja az elvárásokat, nem ég ki túl korán, mint sok más magyar játékos.

  3. Dzsudzsák még sokra viheti ha továbra is tudja hozni az első félidős játékát.Minden adandó alkalommal kicselezte Tonyt már vártam, hogy mikor rúgja fel.

  4. A CFR tanulhatna a tavalyi Bordeaux elleni mérközésekből: ha egy kicsit bátrabban támad, az ellenfél is óvatosabb ellene. De ha magára engedi az ellefelet, akkor Alcantara könnyen elveszítheti a fejét, és akkor jöhetnek az öngolok.

  5. Hát ez a hét nem a román csapatoké volt:(((

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: