Átrobogott a Besztercén a CFR

A Besztercei Glória elleni 2–0-ás idegenbeli győzelemmel folytatta sikersorozatát az egyre jobb formába lendülő Kolozsvári CFR 1907. Vereségével a beszterceiek “megerősítették” sereghajtó helyezésüket.

Az 1990 után folyamatosan az élvonalban szereplő Glória a vasutasok ellen bebizonyította, miért szerezett eddig csupán két pontot a bajnokságban. A vendégek az első percektől uralták a játékot – taktikailag, labdabirtoklásban és a gólhelyzetek tekintetében is –, és nagyon ritkán adták át a kezdeményezést ellenfelüknek. Mivel a sérülések miatt Nei személyében csupán egyetlenegy támadó állt rendelkezésére, Conceicao egycsatáros felállásban küldte ki csapatát a pályára. A brazil – folytatva eddigi gyenge teljesítményét – nem tudott maradandót alkotni a besztercei tizenhatoson belül. Igaz, társai sem igazán segítették, a vendégek néhány helyzete rendre kudarcot vallott. Többek között Dubarbier nem volt elemében, Conceicao pedig nem sokáig tűrte az elképzelés nélküli játékot és azonnal lecserélte az argentint Traoréval. A két támadós rendszerre való átállás teljesen megváltoztatta a játékot: a frissen beállt elefántcsontparti tehetség, értékesítve Mureşan két védő közötti passzát, azonnal megszerezte a vezetést. A hazaiak válaszoltak, utolsó lépéseikbe azonban hiba csúszott.

A második félidőben a Beszterce továbbra is ritkán került gólközelbe, míg a Glória hálója folyamatosan veszélyben forgott. Kezdetben főleg Traore jelentette a fő forrásveszélyt, értékelendő azonban, hogy a CFR szélső védőivel – főleg Edimarral – is képes volt az ellenfél tizenhatosáig eljutni. Bár Tony nem játszott, a Cadú vezérelte védelem szokatlanul pontosan és hibátlanul teljesített. A kolozsváriak a vezetés ellenére nem váltottak taktikát, továbbra is támadó szellemben játszottak. A mérkőzés legjobb játékosának számító Mureşan szünet után a második gólnál ideális passzal szolgálta ki Alcantarát. Emellett számtalanszor sikerrel akadályozta a besztercei támadásokat, amelyek így ritkán jutottak el a tizenhatosig. Conceicao csupán a kétgólos előny megszerzése után végzett védekező jellegű cserét. A vendégek gyenge játékformáját bizonyította az utolsó tíz perc is, amikor – Mureşan kiállítását követően – nem tudtak igazi gólhelyzetet kidolgozni. A CFR végül összeszedett, fegyelmezett, olykor látványos játékkal megszerezte a győzelmet és az éllovas Urziceni-i Unireához felzárkózva a második helyre ugrott. A győzelem a bajnoki célkitűzés mellett jelentős morálsikert jelenthet a csütörtöki PSV Eindhoven elleni Európa Liga kiszálláson is.

Sallai Loránd

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/09/27.

2 hozzászólás to “Átrobogott a Besztercén a CFR”

  1. Köszönöm szépen az észrevételt. Javítottam a hibákat. Ha esetleg akad még valami, várom a megjegyzéseit.

  2. Sok benne a hiba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: