Repülőrajt a Manchester-verő dánok ellen

Több mint egy félidőn keresztül megdolgozott, de végül megérdemelt sikert aratott a Koppenhágai FC csapata felett a Kolozsvári CFR a Constantin Rădulescu-stadionban.

Az elmúlt bajnoki mérkőzésektől eltérően a hazaiaknak ezúttal nem fogyott el a puskaporuk a második félidőre és nem is volt szükségük 45 perc bemelegítésre. Voltak gyengébb időszakok a meccs során, de többnyire kiegyensúlyozott játékot mutattak. Említésre méltó viszont, hogy az ellenfél sem nehezítette meg dolgukat. A Koppenhága csupán árnyéka volt annak az együttesnek, amely 2006-ban nagyot robbantott a Bajnokok Ligája csoportkörében, legyőzve a Manchester Unitedot a dán fővárosban.

Kezdetben a CFR utóbbi időben mutatott bajnoki formáját idézte, ezt követően viszont egyre egyértelműebb volt a két fél közötti különbség. A vendégek játékán bebizonyosodott: erőnlétileg valóban felkészültek, technikai megoldásokban és a támadásban viszont nem alkottak maradandót, így nem is meglepő, hogy Nuno Claro hálóőr unatkozott az első félidőben. A koppenhágaiak a középpályán próbálták lefékezni a hazaiak támadásait. Egy ideig sikerült nekik, de idővel egyre több labdát elveszítettek, a gól pedig a levegőben lógott. Hiába. A CFR szurkolói mégis szenvedtek az első félidőben. Kedvenceik helyzetet helyzetre halmoztak, próbálkozásaik azonban a dán kapusba ütköztek vagy célt tévesztettek.

Fordítást követően aztán a házigazdák értékesítették első helyzetüket: jól begyakorolt trükk nyomán Peralta szabadrúgásból röviden Culiónak passzolt, akinek tizenhatoson belüli lövése a keresztlécről a hálóba pattant. A CFR gyakorlatilag a középpályán nyerte meg a mérkőzést: Mureşan rengeteg labdát visszaszerzett, a Deac–Peralta–Culio–Dubarbier négyesből pedig csupán utóbbi gyengélkedett. A vasutasok a vezetés megszerzése után visszaléptek. Ellenfelük azonban nem tudott újítani, ritkaság számba ment, ha megközelítették Claro tizenhatosát. A sérült Konét helyettesítő Traore nehezen melegedett be, de végül emlékezetes találattal hálálta meg edzője bizalmát: egyéni akciót követően a kapus csak nézni tudta, amint 16 méteres lövése a lécen csattant, majd a hálóban kötött ki. Az utolsó percek rohamai ellenére a dánok erejéből már a szépítésre sem futotta, sőt a bíró(k), – beleértve az újonnan kipróbált kapu mögötti játékvezetőt is – szemet hunyt Deac lövésénél, amely a lécről a gólvonalon belül ért földet. Ennek ellenére a CFR itthon tartotta a három pontot, hasonló játékkal pedig nagy eséllyel megismételheti teljesítményét az éllovas Brassói FC ellen is vasárnap a hazai pontvadászatban.

Sallai Loránd

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/09/18.

Egy hozzászólás to “Repülőrajt a Manchester-verő dánok ellen”

  1. Hát Dubarbier enyhén szólva írtó gyengén játszott. Egy normális labdalevételt nem tudott mutatni a tegnapi mérkőzés folyamán. Lehet, hogy követte Raikönnen pédáját és a meccs előtt jól bevotkázott???

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: