Erdélyben még sosem látott kiállítás az Aranycsapatról!

Milyen volt a magyar foci, amikor az egész világot vertük? Hogyan vertük az egész világot? Melyik volt az évszázad mérkőzése? Kik vitték a magyar focit a világ csúcsára? Mi az Aranycsapat? – ezekre a kérdésekre válszt kaphatsz a pénteken megnyíló, egyedi sporttörténeti kiállításon.

Az Aranycsapat

Az Aranycsapat

Hármas tematikájú rendezvényre hívunk téged is! 17 órától az Erdélyi Múzeum Egyesület székházában (Jókai/Napoca utca 2–4.) dr. Szakály Sándor budapesti történész és dr. Tibori Szabó Zoltán bemutatja Killyéni András, blogunk főszerkesztője A kolozsvári sportélet hőskorának képes története című legújabb könyvét.

A könyvbemutató mellett megemlékezünk a nemrég elhunyt László Ferencről, aki évtizedeken át tudúsított a sportról. Frici bácsi többek között a Szabadságnak és a Nemzeti Sportnak is munkatársa volt.

A Szabadság szerkesztőségének épületében (Jókai/Napoca utca 16.) folytatódik a rendezvénysorozat. A László Frici bácsi hagyatékából berendezett emlékszoba mellett az Aranycsapatról szóló kiállítást is itt tekinthetitek meg. 28 kép a világverő magyar csapatró: az Évszázad mérkőzése név alatt ismert 6–3-as találkozóról, a budapesti, szintén diadalmas 7–1-es visszavágóról és a svájci vb-ről is láthattok képeket, olvashattok szövegeket.

Puskás akcióban

Puskás akcióban

Az Erdélyben még sosem látott kiállítás átbogarászása után megnézhetitek velünk a már említett évszázad mérkőzését: a meccset, amely a magyar foci legnagyobb diadalát hozta. A Wembley-ben aratott idegenbeli 6–3 a labdarúgás történetének egyik legkiemelkedőbb mérkőzése. Teljes hosszában, persze kicsit „csinosítva”, felújítva nézhetjük végig a kilenc gólt tartalmazó 90 percet.

Várunk téged is az EME épületébe, és/vagy 18 óra után nyíló kiállításra!

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/09/10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: