Magyar–svéd 1–2. Az utolsó pillanatban rontottuk el.

Hatalmasat bukott a magyar válogatott a svédek elleni hazai meccsen. A vendégek jobban játszottak, de Koeman tanítványai is jó formában rúgták a labdát. Néha nem oda, ahova szerették volna, de csoszogott a játék. A svédek korán vezetést szereztek, csak próbálkozások jöttek ezután, de a 78. percben tizenegyeshez jutottunk. Amit a sors megadott az egyik kezével, azt a másikkal el is vette: az utolsó labdaérintésből párosuló potyagólt kaptunk. Hogy történhetett ez az egész? Így:

A magyar csapat óriási lendülettel kezdett, de a fölényt csak néhány percig tartotta. A svédek szép lassan észhez tértek, majd egy szögletbeadást követően Mellberg betalált. A gól kedvét szegte a magyaroknak. Próbáltunk támadni, de a svéd védelem ledarálta valamennyi kísérletünket. Az első félidő folyamán akadt még egy-két veszélyes megmozdulás a vendégek oldaláról, de a látvány a második játékrészre maradt.

A második 45 percre sem védekezni jött a svéd gárda. Uralták a játérész elejét, sőt, az első 25 percet is. Aztán jött az, amire nem számítottunk: a szárnya szegett magyar válogatott tizenegyeshez jutott: Elm büntetőterületen szabálytalankodott, a földre küldte Dzsudzsákot. A játékvezető tizenegyest ítélt és a megdobbant a 42 ezer néző szíve. És mindenki másé is. Huszti Szabolcs a jobb alsót választotta. A kapus is. De a labda gyorsabb volt, a magyar csapat kiegyenlített.

Ami ezután köveztkezett, azt nehéz leírni. A játék a maximumra pörgött, a hangerő akkora volt, hogy Mohácson a törökök össze-vissza kakálták volna magukat a félelemtől. A két csapat mindent beladott. Egyik támadás a másikat érte, veszélyesebbnél veszélyesebb kísérleteket hárítottak a kapusok. Még a magyar győzelem is a pakliban volt, amikor a 90. percben Dzzudzsák helyzetbe hozta magát: előtte a labdát, de sajnos a helyzetet is. Talán a jobb oldalon érkező, üresen maradt Gera szebben is befejezte volna, de nem így történt.

A hosszabbítás utolsó pillanatáig folyt a fizikai és a szellemi csata. A ráadás utolsó percének utolsó másodperceiben még mi támadtunk, de ahelyett, hogy a labda megtartására figyeltünk volna, ellentámadásba hoztuk az ellenfelet. Megbossztulta magát ez a fusermunka: Tímár lemaradt az Ibrahimovic-nak ívelt labdáról, a svéd csatár pedig a Babosról kipattanó labdát a hálóba gurította. Gondatlanságból elkövetett diadal-ölés.

Utolsó labdaérintésből kikaptunk. Ez óriási gondot jelent, mert a második helyért folyó harcban – nem mintha az elsőre nem lenne matematikai esély, de legyünk reálisak! – Portugáliától 6 pontot kell elhozzunk! Három pont hátrányunk van a luzitánok ellen, akik az utolsó percekben kiegyenlítettek Dániában (1–1), és így ők is versenybe hozták magukat. A svédek 6 pontot minden bizonnyal összeszednek az albánoktól és a máltaiaktól, ezért a jelenlegi egy pontos svédekkel szembeni vezetésünk értelmében nekünk is kell legalább hat pont. A Dánia-Svédország meccs után okosabbak leszünk. Addig is, HAJRÁ MAGYAROK!

ghjy

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/09/05.

4 hozzászólás to “Magyar–svéd 1–2. Az utolsó pillanatban rontottuk el.”

  1. Sajnos igazat kell adnom oxy69-nek, szerencse is közrejátszott az egyenlítésben. Bármennyire is fájdalmas, a mutatott helyzetek alapján a svédek megérdemelték a győzelmet. Azt azonban hogy az utolsó pillanatokban miért kellett a labdatartás helyett vakon támadásba lendülni, soha nem fogom megérteni. Bár kevés esély maradt, ha már eddig jutottunk, én továbbra is reménykedem.

  2. Fortuna felemelt, megsimogatta a fejünket egy büntetőrúgással, aztán visszakézből óriási pofont húzott le. ILYEN NINCS üvöltöttem a képernyő előtt. DE VAN… Sajnos van. Egyszer majd lesz egy magyar válogatott, amely kijut egy világversenyre, de lehet én már nem érem meg, pedig csak 40 esztendős vagyok.

  3. Lehet, hogy túl pesszimista vagyok de szerintem ez ennyi volt…..Szép volt fiuk, és talán legközelebb nagyobb szerencsénk lesz….

  4. Hát ez fájdalmas volt. Veszítettük volna el a meccset a szabályos játékidőben, vayg legalább a hosszabbítás első perceiben, de ne így, utolsó labdaérintésből a három perces hosszabbítás után… Mocsokul nehéz lesz a folytatás 😦

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: