Koné-lkül kikapunk. Dinamo–CFR 1–0.

Nem sikerült a győznie a Kolozsvári CFR-nek Bukarestben a Dinamo ellen. Sőt, a döntetlen sem jött össze.

Eléggé csapnivaló első félidő után a második félidőben végre láthattunk egy kicsi kolozsvári játékot is. Nem biztos, hogy ez Peralta érkezésével magyarázható, de tény, hogy a Mara helyébe érkező másik támadó középpályás „fellépése” után felpörgött a CFR. Kellett ehhez a vállalkozószellem is, és egy kis kellemes meglepetés: a már sokadszor leírt Mureşan először egy 40 méterről megsuvasztott bombával, majd egy szintén távoli szabadrúgással ejtette ámulatba a csapatot. Ha jobban meghelyezte volna, esélye sem lett volna a kapusnak.

Érkezett Nei is, végre két csatár lett, akiket Dubarbier és Peralta is segített. A második játékrészt már inkább a CFR uralta, de a legváratlanabb pillanatban gólt kaptunk. Az első félidő folyamatos támadásait átvészelte Nuno Claro, de a 80. percben hibázott: a Dinamo már javában támadott, de ő az ötös vonalon kívül matatott. Marius Niculae egy jó passzot egy szép góllal hálált meg: kapusunknak esélye nem volt elkapni az ívelő labdát. Elfeküdt alatta, hogy mégse mondják a szomszédok, hogy semmit sem csinált, de Niculae labdáját csak a kapuban lehetett volna kivédeni, az ötösön kívül nem.

Érződött, hogy Koné nem játszik. Volt ugyan egy Koné a pályán, de ő a Dinamo játékosa – nem a mienk, és nem is jó játékos. Dubarbier nem elég, kell még egy húzóember, ezért kell Yssouf a csapatba.

Niculae gólja megpecsételte a mérkőzést. A CFR nem tudott egyenlíteni, és elszenvedte az idei első vereségét. A következő bajnoki ellenfél a Medgyesi Gaz Metan lesz. De a vasárnapi bajnoki meccs előtt a Gépész utcai stadionnak lesznek még vendégei: a csapat csütörtökön az FK Szarajevó ellen lép pályára és győzni kell az Európa Liga csoportküzdelmeiért. Egy gól nélküli döntetlen is bejuttatja a csapatot, de annál csak jobb a vasutas-gárda!)

U.i.: Gondoltam beleírom a bejegyzésbe, hogy hány néző jelent meg a félig-meddig zárt kapuk mögött játszott mérkőzésen. De mivel egyik portálon 2000 nézőről írnak, egy másikon 600-ról. A „különbségecske” miatt kicsit tanácstalanul én azt írom, hogy 1247 néző volt, de ebbe nem számoltam bele Dumitru bácsit, a portást. Ha zárójelt nyitottam volna, akkor most bezárnám. De nem nyitottam, mert már volt egy előtte, de most már tényleg nem húzom a szót, csak még annyit teszek hozáá, hogy Hajrá CFR!

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/08/24.

2 hozzászólás to “Koné-lkül kikapunk. Dinamo–CFR 1–0.”

  1. Elkellene egy jó kapus, de azért inkább Claro, mint Stancioiu.

  2. Koné hiánya is sokat számított, de a legnagyobb baj az, hogy a CFR továbbra sem tud végigjátszani 90 percet azonos, vagy legalábbis hasonló színvonalon. Szégyenletes volt az első félidőbeli produkció, ezért a Románia szintjén nagyon jól fizetett játékosok megérdemelnék, hogy egy napig banánültetvényen dolgozzanak:), még akkor is ha a második félidő nem volt rossz.

    Apropó kapusok, úgy tűnik, mindegy, hogy Stancioiu vagy Nuno Claro véd, mert mindkettő megbízhatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: