A CFR már idegenben elintézné Szarajevót. Lehetséges?

Bosznia-Hercegovinán keresztül vezet a Kolozsvári CFR útja az Európa Ligába: a nemzetközi sikerre áhítozó Gépész utcai gárdának az FK Szarajevó csapatát kell legyűrnie a kontinens második számú kupasorozatának a csoportkörébe jutásához.

A kolozsváriakat nem kötik kellemes emlékek a korábbi egyetlenegy UEFA-kupás szereplésükhöz. Az idén beindult Európa Liga elődsorozatában a CFR az esélytelenebb Anorthoszisz Famagusztába botlott bele. A 3-1-es hazai leégés után a vasutasok csak 0–0-t értek el idegenben, így már a sorozat utolsóelőtti állomásán, a 2. selejtezőkörben elbúcsúztak a további küzdelmektől.

A vasutascsapat bizakodva utazik Boszniába, a klubvezetőség és a játékosok szerint már idegenben eldöntenék a továbbjutás kérdését. „Reméljük, hogy a továbbjutás tekintetében már Szarajevóban megnyugtató eredményt harcolunk ki. Győzni szeretnénk, de megelégednénk a döntetlennel is” – nyilatkozta a mai nap folyamán Iuliu Mureşan klubelnök. Az utazás előtt a hétvégi bajnokin győztes találatot szerző Traore behívása számított rejtélynek. Az utolsó pillanatokban hozott döntés szerint az elefántcsontparti csatár végül elutazik a csapattal Boszniába. Antonio keretéből hiányzik azonban a sérült Dubarbier, Deac, Didy és Cabrera, továbbá nem kapott helyet a húsz játékos között Dică és Flores sem. A jó hír viszont az, hogy a bajnoki eltiltás után visszatért Cadu, amely minden bizonnyal átveszi majd a középvédelemben a Steaua ellen gyengélkedő Mureşan helyét. Dică és Dubarbier hiányában nagy a lehetősége annak, hogy – az idén először – Trică kezdőként lépjen pályára.

A bosnyákok előnyének számít, hogy a CFR nem ismeri eléggé őket. Legalábbis ezt nyilatkozta a tegnapi edzésen kissé sérülten edző, de a keretbe behívott Koné is. Conceição viszont részletesen kielemezte ellenfelét, és Mureşannal is jóval bizakodóbbnak bizonyult: „Mindenre fel kell készülnünk. A Szarajevó agresszív, erőnlétileg jól felkészült és szorgalmas csapat. Ennek ellenére nem kímélem tanítványaimat, bármilyen kockázatot elvállalunk a győzelem érdekében” – jelentette ki a portugál szakvezető, aki ugyanakkor taktikaváltást ígért: nem kizárt, hogy az eddigi védekezőbb felállás helyett a CFR már az első perctől legalább két támadós rendszerben szerepel, Konét több mint valószínű, hogy Nei segítené a csatársorban.

Szerinted mi lenne a legeredményesebb taktika Boszniában? Az óvatosabb, védekezőbb játék, és az ellentámadások, vagy tanácsosabb már kezdetben támadni és betalálni? A lehető legjobb tizenegy pályára küldése vagy néhány alapember pihentetése a vasárnapi, Dinamó elleni mérkőzésre?

A nyilatkozatok szerint az együttes minden bizonnyal tanult a két évvel ezelőtti kudarcból, amikor azt hangoztatták, hogy itthon hengerelnek a Famaguszta ellen, és Ciprusba majd csupán kirándulni mennek. A csapat jelenleg jóval nagyobb erőt képvisel, ám az újabb leszerepelés elkerülése érdekében, érdemes lesz szakszerűen, komolyan szembenézni a bosnyákokkal.

Sallai Loránd

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/08/19.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: