Három pont a CFR-nek, de a hatékonyság elmaradt

A bajnokság harmadik fordulójában a CFR 1–0-ra legyőzte ugyan a Galacot, de a mutatott játék alapján elég vérszegény az eredmény.

A meccs kilencven percét végig a kolozsváriak uralták. A csapat játéka látszólag fejlődött a tavalyihoz képest, de a befejezések nem elég pontosak.

Az első félidőben nem dúskáltunk az akciókban, de Konénak és Peraltának volt egy-két veszélyes megmozdulása. A második félidőben megújult a csapat. A játlkunk sokkal támadóbb lett. Leao és a bemutatkozó Edimar helyére Traore és a szintén újonc Nei érkezett. A brazil csatár a pálya minden részében kipróbálta magát, előbb-utóbb a csapat egyik leghasznosabb játékosa lehet, de erről a továbbiakban kell meggyőzze az irányítókat.

A csapat egyik legnagyobb figurája, Traore a magasságának köszönhetően eddig is nagy lábakon élt, de ezután még nagyobb lábakon élhet: a “sajátosan” mozgó csatár a 70. percben helyzetbe hozta magát, és egy távoli bombagóllal beállította a végeredményt.

A második játékrészben a CFR három csatárral játszott. Ez bőven meglátszott, ha az első félidőt vesszük viszonyítási alapnak, de nem elég! Ezen a meccsen két-három gól benne volt a játékban. A kötelező három pont persze megvan, és ez a lényeg, de a befejezésekre jobban kell figyelni. A következő ellenfél Szarajevó lesz: egy olyan csapat, amelyikről a legtöbben semmit sem tudunk. Nem egy nagy név (ha rossz akarok lenni, lehet, hogy nevének az első felében benne van a jellemzés), de figyelmesebb kell hogy legyen a “vasutas csapat”, ha az Európa Ligában akar szerepelni.

És egy személyes tapasztalat, ami nem a meccshez kötődik: a bejáratnál elkobozták a gyújtókat. Szerintem ez kicsit túlzás, akkor is, ha óvatosságról van szó. Szánalmas dolognak tartom, hogy a román foci ennyire fél a “játékvezető-dobálásoktól”. Van alapja persze, de ha valaki feltétlenül hozza akarja vágni a gyújtóját, az beviszi a meccsre! Ahogy mindenféle pirotechnikai cuccot becsempésznek, egy gyújtó nem okoz majd gondot.

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/08/15.

3 hozzászólás to “Három pont a CFR-nek, de a hatékonyság elmaradt”

  1. Azt nem értem, hogy hazai pályán a Galac ellen, vagyis inkább kiesés ellen küzdő csapat ellen miért kell két védekező középpályással kezdeni. Conceicao egyelőre minden egyes alkalommal így állította fel a csapatot. Kissé túlzás volt a második félidőben három csatárral játszani, szerencsére nem itták meg a levét a fiúk, bár ha kissé szemfülesebbek a galaciak, könnyedén rúghattak volna gólt is. Számomra talány, hogy Conceicao miért erőlteti az 1-4-2-3-1 felállást, és miért kerüli a klasszikus 4-4-2-őt. Tegnap ha így kezdtek volna, biztos, hogy nagyobb nyomást helyeztek volna az ellenfél kapujára, és akkor elkerülhető lett volna a kissé szélsőséges 4-3-3 a második félidőben.

  2. Velem most történt meg először. Igen, van alapja, de az ember akármit odavághat a bíróhoz, ha ahhoz van kedve. A gyújtót pedig akárhol be tudod vinni, ha akarod. Én személy szerint biztos beviszem a következő meccsre, mert jólesik rápippantani. A maira is bevittek egyébként egy rakás gyújtót. És mire kiválogattuk volna, már egy sem maradt. Le van tojva az az egy gyújtó, csak ez szerintem röhejes, akármennyire is a rendet szolgálja.

  3. Nem ez volt az első alkalom, hogy elvették a gyújtókat. És biztos vannak olyanok is akikre meccs közben jön rá a dobálhatnék. Jól csinálják, hogy elveszik. (:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: