Csatár jön, csatár megy. Jó ez a CFR-nek?


Ki gyártja majd a gólokat, sikerül-e Konénak egyedül helytállnia a vasutascsapat támadósorában vagy lesz-e komoly kihívója a burkina faso-i csatárnak? Többek között ez a kérdés foglalkoztatta a Kolozsvári CFR 1907 szurkolóit a nyár folyamán.

Az elmúlt hetek találgatásaira, pletykáira a klub vezetősége konkrét lépéssel válaszolt: folytatva nyári leigazolási politikáját, amely szerint kölcsönbevétellel és olcsón szerződtet játékosokat, egy évre kölcsönbe vette az elmúlt idényben az szaúd-arábiai Al-Shabab csapatában szereplő, lejárt szerződésű Claudinei Alexandre Aparecidót, becenevén Neit. A gazdasági válság megéreztette hatását a CFR háza táján is vagy csupán egy kiváló üzleti lépésről beszélünk? A brazil érkezése kétélű leigazolásnak bizonyulhat. Üzleti tekintetben valóban nyereséges, ám a pályán megfelel-e az elvárásoknak? Vagy ő is a nagy felhajtással hozott, ám végül csalódást okozó játékosok listáját fogja gyarapítani? A 2009-2010-es szezon teljesítményét nézve – öt gól 12 mérkőzésen –, nem túl biztató, ám az azt megelőző idények mutatóira tekintve ígéretesnek tűnik leigazolása. Sikerül azonban ilyen rövid időn belül alkalmazkodnia?
Csapattársai már a bajnokság második fordulójára készülnek, míg az Európa Liga első mérkőzéséig már csak két hét van hátra.

Az előzetes híreszteléseket megcáfolva, a CFR nem adta kölcsön Traorét a Gyulafehérvári Unireanak, hanem lemondott Ruizról, aki ugyancsak kölcsönben tölti majd el a szezont a török Kasimpasanál. A tizenkilenc éves Traore eddig nem keltett nagy szenzációt, ám bebizonyította, hogy tehetséges és hogy érdemes szem alatt tartani. Hosszú távon nem lenne tanácsosabb kölcsönadni egy kisebb kaliberű csapatnak, amelyben több játéklehetőséget kapna? Inkább javára válik kezdő helyért versengeni a jóval tapasztaltabb Konéval, Didivel és Nei-jel? Ehelyett eltávozott a szintén tapasztaltabb Ruiz, aki kezdőként sokszor gyengélkedett, ám csereként beállva számtalan alakalommal sorsdöntő találatokkal segítette csapatát.

Szerinted hogy fog kinézni a CFR csatársora, kire fog majd számítani Toni Conceicao vezetőedző, illetve kik segíthetik a leginkább a csapatot egy újabb bajnoki cím megszerzésében és egy sikeres Európa Ligás szereplésben?

Sallai Lóránd

Reklámok

~ Szerző: Lóránd - 2009/08/05.

4 hozzászólás to “Csatár jön, csatár megy. Jó ez a CFR-nek?”

  1. Nem tűnik óriási sikernek ez az igazolás. De mi a helyzet Fabianival? Őt eladták végleg? Vagy még mindig kölcsönben van? Nem hallottam semmit erről. Rá nagy szükség lenne, mit szólnátok egy Fabiani-Koné csatársorhoz?

    • Fabbiani szerintem lejátszotta a kártyáit a 2007-2008-as idényben. 2008 tavaszán már nagyon ingadozó formát mutatott, távozásáig pedig egyre gyengült. A tavaly nyáron néhányszor összetűzésbe került a vezetőséggel is, és nem egyszer jelentette ki, hogy legszivesebben hazaköltözne. Végül kölcsönadták a Newell’s Old Boysnak, az idén februárban pedig a River Platehez került.

  2. Nei szerződtetése szerintem fölösleges volt, inkább a meglevő játékosanyagban kellett volna gondolkozni. De ezt majd a jövő igazolja (vagy sem).

    • Nei nekem sem mond sokat. Az igaz, hogy a 2007-2008-as szezonban 14 gólt szerzett a TSKA Sofiánál, azelőtt meg évekig jól teljesített Portugáliában, de ott már egyre csökkenő formában volt, ha az eredményességét figyelem. Lehet, hogy az arabok pénze csalogató, de azért az, hogy az Al-Shababnál töltötte az elmúlt idényt, szakmailag ugyancsak elgondolkodtató számomra. Tény, hogy a vezetőség már két éve követi, kiváncsi vagyok mire jutnak vele. Szerintem mindenképp szükség volt egy csatárra a versengés biztosításáért. Egyelőre Kone tűnik az egyedüli folyamatosan jól szereplő támadónak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: