Világbajnok Gyurta Dániel

Fantasztikus napon van túl a magyar úszócsapat a római úszó világbajnokságon. Gyurta Dániel 2:07:64 perces idővel, áj Európa-csúccsal nyerte a 200 méteres férfi mellúszást a péntek esti döntőben.
Gyurta a hatos pályán úszott, és az első száz méteren még csak a mezőny végében tempózott, a hetedik-nyolcadik helyen. A harmadik ötvenen egyre jobban felzárkózott nagynevű ellenfeleihez, az utolsó hosszon pedig a második-negyedik helyek egyikén úszott, és az utolsó métereken jobb benyúlással, egy századmásodperccel sikerült megelőznie az amerikai Eric Shanteau-t. A harmadik helyen holtversenyben az ausztrál Christian Sprengert és a litván Giedrius Titenist.

Ugyancsak a tegnapi döntőben Verasztó Evelyn nyolcadik helyet szerezte meg 100 méteres női gyorsúszásban. Eddig egyetlen magyar nőnek sem sikerült döntőbe kerülnie ezen a távon. A német Britta Steffen világcsúccsal nyert, a brit Fran Halsall és az ausztrál Libby Trickett előtt.

Takács Krisztián az 50 méter gyors középdöntőjében indult, ahol holtversenyben a nyolcadik helyen végzett a trinidadi George Bovell-lel. A program végén szétúszást rendeztek közöttük, amit Bovell nyert világbajnoki csúccsal, ezzel biztosította helyét a ma esti döntőben.

A magyar férfi 4×200-as gyorsváltó a tegnap délelőtti előfutamok során országos csúcsot úszott, épp csak néhány századmásodperc választotta le őket a döntőtől. Ugyanígy Jakabos Zsuzsannát, aki tizenhetedik helyen végzett, és nem jutott a 200 méteres női hátúszás középdöntőjébe.

Holnap rendezik a 400 méteres férfi és női vegyes elődöntőit és döntőit, ahol Jakabos Zsuzsanna és a kétszeres bronzérmes Hosszú Katinka, illetve Cseh László és Kiss Gergő indul.

Váncza Csilla

Reklámok

~ Szerző: Lóránd - 2009/08/01.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: