A CFR-é a szuperkupa

A bajnoki győztes Unirea Urziceni és a kupagyőztes CFR Kolozsvár csapata csapott össze a Szuperkupáért. A meccs elején mindkét csapat lendületesen játszott, de igazán komoly helyzetre a félidő végéig kellett várni. A 42. percben a kolozsvári csapat szerzett vezetést, egy szöglet utáni fejesgólból.

A második félidő 5. percében egyenlített az Urziceni egy tanítani való szabadrúgás-góllal. A gólszerző Frunza volt. Ebben a játékrészben is vezettek szép támadásokat a csapatok, de az idő előrehaladtával egyre erőtlenebbekké váltak a lövések, ha egyáltalán eltalálták a kaput. Mindkét oldalon voltak veszélyesebb szituációk is, de nem született újabb gól.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol a nyári felkészülésből érkező játékosok fizikai erőnléte játszotta a főszerepet. A hosszabbítás utolsó perceiben a kolozsvári Deac megkapta második sárga lapját, és elhagyta a pályát. Az Urziceninek azonban nem sikerült kihasználnia azt, hogy teljes létszámban játszanak, így tizenegyesekre került sor.

A büntetőknél nagyon bizonytalanok voltak a játékosok: az Urziceni első kísérletét Paduretu kihagyta, viszont kolozsvári oldalról Alcantar berúgta. Ezután mindkét oldalon sorozatban hagyták ki a büntetőket: az Urzicenitől Lucescu és Frunza, a CFR-től Dubarbier és Culio. Bordeanu (Urziceni) még betalált, de Dani és Cadu tizenegyesével a CFR hódította el a Szuperkupát.

Érdekes megjegyezni, hogy a bíró nem fukarkodott a sárga lapokkal: tizenkettőt osztott ki a meccs folyamán, Deacot ki is állította, valamint az Urziceni edzőjét reklamálás miatt elküldte a kispadtól. Voltak olyan szituációk, amikor sportszerűtlenül szereltek a játékosok, labda helyett az ellenfél lábát találták el, ezekért szinte kivétel nélkül sárga lap járt. Mindkét oldalon voltak olyan belépők, amikor direkt stoplival odarúgtak az ellenfél játékosának, emiatt többször is hosszú percekig állt a játék.

Ahhoz képest, hogy szezon elején járunk, és mindkét csapat felkészülésből érkezett, színvonalas, jó hangulatú találkozó volt. Látszanak még a hiányosságok, de ezeket lehet javítani, mire elkezdődik a szezon. A CFR védelme a meccs nagy részében a helyén volt, de voltak olyan helyzetek, amikor a védők nem értették meg egymást, főleg a szögletek, szabadrúgások közben játszott, hogy inkább akadályozzák, mint segítik egymást.

Az első trófeája tehát már megvan a 2009/2010-es szezonban a CFR-nek. Biztató kezdet, várjuk a hasonló folytatást!

Váncza Csilla

Reklámok

~ Szerző: Lóránd - 2009/07/27.

Egy hozzászólás to “A CFR-é a szuperkupa”

  1. Didi miatt akartak bosszút állni az Urziceni játékosain. Ha tudnának magyarul a CFR játékosai, nem tették volna, merthát csalánba nem üt a mennykő 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: