Viharos bajnoki rajt vár a CFR-re

Két tétmeccsen is megméretkezik egy héten belül a kupagyőztes Kolozsvári CFR 1907 a bajnoki címvédővel: a július 26-i Szuperkupadöntőt követően a vasutasok az augusztus 1-én rajtoló Liga I. első állomásaként is az Urziceni-i Unireával találkoznak.

Már az első négy fordulóban három rangadó vár a CFR-re a labdarúgó-élvonal 2009-2010-es idényében. Miután az Urziceni a Fellegvári stadionba látogat, a Gépész utcai legénységet a 2. fordulóban a Steaua fogadja a Ghenceában. A fővárosi csata után a kolozsváriak a Galaci Oţelul ellen rendezhetik soraikat, hogy aztán a 4. összecsapáson ismét rangos ellenféllel, a Dinamóval találkozzanak. Ennél nagyobb próbatétel előtt áll az Unirea, a bajnokok ugyanis a CFR elleni első találkozó után a Rapiddal, a Steauával, majd a Temesvári FC-vel mérkőznek.

A CFR és a vezetősége megmutatta magát és a kupát a polgármesternek

A CFR és a vezetősége megmutatta magát és a kupát a polgármesternek

Iuliu Mureşan, a vasutasok elnöke szerint a fergeteges rajt felkészíti majd a csapatot a nemzetközi küzdelmekre. A bajnok, illetve a két bukaresti nagyágyú elleni megviselő meccsek viszont nem válhatnak az európai ligás szereplés, illetve a csoportba jutás kárára? A CFR a 4. selejtezőkörben csatlakozik a sorozathoz, ahol a kontinensbeli bajnokságok erős csapatai állhatnak útjába. A jó hír azonban az, hogy augusztus 15-én a CFR az Oţelullal találkozik, így kisebb nyomás terhe alatt készülhet az augusztus 20-i első európai tétmeccsére.

Pászkány Árpád szerint mindenképpen a bajnokság jelenti a prioritást, hazai porondon a tulajdonos a bajnoki duplázást, illetve a szuperkupa elhódítását várja el a csapattól. A CFR bajnoki cím felé vezető útja már kevésbé ígérkezik veszélyesnek a 4-től a 10. fordulóig, ekkor ugyanis a kolozsváriakat a Rapid látja vendégül. A vasutascsapat ezt követően a bajnoki és kupa-ezüstérmes temesváriakat fogadja, hogy az utolsó, európai ligában induló csapattal, a Vaslui-i FC-vel a 14. játéknapon játsszon. Érdemes lesz viszont odafigyelni olyan közepes kaliberű ellenfelekre is, mint például a Brassói FC-re és a Krajovai Universitateara az őszi idény 7., illetve 15. fordulójában. Sorsdöntőnek bizonyulhatnak a kisebb csapatok elleni csaták is, a CFR az elmúlt szezonban többnyire a bennmaradásért küzdő csapatok ellen bukta el BL a selejtezőkört érő 2. helyezést. Sikerül a kolozsváriaknak talpra állniuk a gyengébbre sikeredett szezon után, képesek lesznek-e párhuzamosan helytállni az Európa Ligában és itthon is?

Szerinted mi fontosabb, a nemzetközi porondon való sikeres menetelés, vagy a bajnoki cím visszaszerzése, akár az újbóli duplázás?

Sallai Lóránd

Reklámok

~ Szerző: Lóránd - 2009/07/07.

Egy hozzászólás to “Viharos bajnoki rajt vár a CFR-re”

  1. Én azt szeretném a legjobban ha az Europa Liga kupa a CFR kirakatában díszelegne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: