Konföderációs Kupa: Brazília nem jutott a Szovjetunió sorsára

1980 februárja: Herb Brooks az amerikai hokicsapat trénere egy csapat diákkal olimpiát nyer. Azokat a szovjetek győzik le, akik szuperfavoritnak számítanak.

2009 júniusa: Bob Bradley egy bagázs amerikai focissal (sisak és vállvédő nélkül képzelendő) szerencsét próbál a Dél-Afrikai Köztársaságban, ahol a labdarúgó Konföderációs Kupa zajlik, közvetlenül egy évvel a világbajnokság előtt. Az amerikai labdarúgók ugyanúgy, ahogy jégkorongozó elődeikm, sokkolják a sportkedvelő világot. Egészen a döntő mérkőzés második félidejéig.
Ez van, Brazília már túl nagy falatnak bizonyul a spanyolverő amerikaiak számára. Vagy úgy is fogalmazhatnák, hogy Johannesburgban több mint hatvanezer néző lehetett szemtanúja, ahogy a támadó szellemű futball – ami látványosabb is egyben – győzelmet arat az Egyesült Államok felett. Az amerikaiaknak természetesen jár minden tisztelet. Mint az a spanyolok elleni találkozón is látható volt, a tengeren túliak nem egyéni képességeiknek köszönhették a győzelmet, leginkább a csapatmunka tehető a sikerért „felelőssé”. Az a játék alól, amit a spanyolok ellen produkáltak, az első félidőben úgy tűnt a brazilok sem menekültek. A képernyők előtt dörzsöltük a szemünket, amikor Lucio figyelmen kívül hagyta Dempsey-t, aki könnyed mozdulattal a hálóba pöckölt. Ezt tetőzte Landon Donovan gólja, és úgy tűnt az amerikaiak csodát fognak művelni, ezúttal a focipályán.

Bizonyára sikerült volna nekik, ha nem szednek be rögtön a második játékrész legelején egy Luis Fabiano-fordulásos gólt. És ha nincs az egykori aranylabdás Kaká, aki mélyen hozzájárult a selecao másik két találhatoz.

Brazília – Egyesült Államok 3-2 . Bravó, fiúk, bravó, Konföderációs Kupa, éljenek a vuvuzélák!

Orbán Zsolt

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/06/28.

2 hozzászólás to “Konföderációs Kupa: Brazília nem jutott a Szovjetunió sorsára”

  1. Ez a sport velejárója, ha nem veszel komolyan egy ellenfelet nagyon megjárod. Amúgy szerintem az amerikaiakon kivul senkit sem erdekelt a kupa. A brazilok mellett szól, hogy tudtak fordítani. Azok a nyavalyás vuvuzelák nagyon idegesítőek, ha megengedik jövőre is a nézők hülyét kapnak. Na meg én is…

  2. csak azért tudták megverni a spanyolokat. Mert a Del Bosque féle csapat nem vette komolyan a yankeket:D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: