CFR-pletykák

Az átigazolási időszak már javában zajlik. Egyes csapatok már dollár-százmilliókat költöttek játékosokra. A Kolozsvári CFR-nél is nagy mozgás várható a nyáron. Már pár igazolást nyélbe is ütöttek, de még számos nevet szóba hoztak a vasutas gárdával.

A biztos érkező eddig Trică, és két kapus: Peszkovics, és a Nagybányától visszatérő Bota. Pereira azonban távozik a csapattól, őt az FC Porto szerződtette le 4,5 millió euróért. Rebesgetik Stăncioiu távozását is, ugyanis a két új kapus érkezésével elég nagy konkurenciával kellene szembenéznie. A vezetőség szívesen belemenne egy Stăncioiu-Moţi cserébe, mivel mindenképpen szeretnének igazolni még egy hátvédet.

De nem Moţi az egyetlen lehetőség, számos név felvetődött már. Talán a legismertebb ezek közül a Rapid játékosa, Marius Constantin, aki 500.000 euróba kerülne, a vezetőség azonban ennyit nem hajlandó fizetni érte. De Octavian Abrudantért leperkálnák akár ezt az összeget is. Abrudant az U-nál nevelkedett, de az utolsó évét a Brassói FC-nél töltötte. A másik kiszemelt erre a posztra Andrei Mureşan, a Besztercei Glória hátvédje. Az ő nagy előnye, hogy akár középpályás poszton is bevethető, és egyszerű lenne a leigazolása, mivel az édesapja a CFR egyik masszőre.

Semedo is visszatérhet a csapathoz, Iuliu Mureşan szerint sokat segíthetne a csapatnak. Úgy véli, hogy csak a rossz öltözői hangulat miatt nem tudott beilleszkedni a portugál a Steaua játékstílusába. A kolozsvári boss véleménye szerint a gyors csatár a CFR-nél a régi formáját tudná hozni, és ha átadólistára kerül, mindent megtesznek a leigazolásáért.

Ezekből a rebesgetésekből az derül ki, hogy a CFR radikálisan megváltoztatta az átigazolási politikáját, már nem dobálóznak a dollár-milliókkal, és inkább az olcsó, de potenciával rendelkező hazai játékosokra fókuszálnak. Reméljük, hogy jól dönt a vezetőség, és olyan játékosokat igazolnak le, akik egy újabb bajnoki címhez vezetik szeretett csapatunkat.

Szerinted jó úton halad a Kolozsvári CFR a játékoskeret alakítása felé? Az említett játékosok jót tennének a CFR-nek?

Szegedi János Csaba

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/06/23.

8 hozzászólás to “CFR-pletykák”

  1. Remélem, hogy a gazdasági válság egy kis türelmet is hoz a CFR háza tájára. Remálhetőleg jövőre nem lesz ismét 3 edzőcsere, az új játékosok is lehetőséget kapnak, pl. Veljovic lehetőséget kap megmutatni miért szerződtették.

  2. Én Marius Constantint látnám a legszívesebben a csapatnál, fiatal játékos de rendkívül tapasztalt.

  3. Hát igen, a válság megéreztette hatását a CFR-nél is, amely annyiban jó, hogy remélhetőleg nem dobáloznak össze-vissza a milliókkal, és kevésbbé hangzatos, de meggondoltabb átigazolási politikát folytatnak. Kapusposzton van konkurencia, a jelenlegi hálóőrök közül azonban Nuno Claro és Stancioiu, amint az idén is bebizonyitották képesek egy-egy jó napot kifogni, de hosszú távon nem megbizhatóak. Remélhetőleg a szlovák többet felmutat ezen a téren. A védelemre legalább ugyanannyira ráfér az erősítés. Abrudan jó húzásnak bizonyulhat, Moti viszont nem sokat bizonyított az idén, legalábbis a pályán nem…

  4. Kimaradt a 3 portoi jatekos, akiket a CFR szeretne leigazolni, vagy kolcsonozni. A roman jatekosok pedig nem olcsoak, foleg ha azt szamolod, hogy Y. Konehoz ingyen jutottak hozza, es Fl. Costeaert a tavaly is mar milliokat kertek.

    Scouteruk pedig biztos van, a sok kulfoldi jatekost sem csak ugy talalomra vettek. A legjobb pelda erre talan Viera, E. Kone, es Traore, akit mar vagy 2 eve megvettek, pedig akkor meg senkik voltak.

  5. Én Stancioiuit meghagynam, nem ertem ot mer engednek el. Egyreszt kell, mert hazai jatekos es ez fontos szempont a szabalyzat szerijnt, masreszt megszokta mar a csapatot, a masik ketto sem lenne jobb nala. Vagy o akar elmenni csak errol lemaradtam?

  6. Szerintem egy Scoutert kene szerezni nem “azt hallotam az ugyes gyerek” szerint venni a jatekosokat…

  7. Az elmúlt két évben rengeteg játékost szerződtetett a CFR, viszont ezek közül csak néhány vált be (Pereira, Koné), a többiekről már azt sem tudjuk, hogy még csapattagok, vagy már távoztak. Mindenképp szükség van a fiatal játékosok beszerzésére, de vigyázni kell, hogy ne a helyi csapatok “szennyét” gyűjtsék össze a CFR-nél.

  8. Szerintem az Obsession tulajdonosa Motinak orulne a legjobban:)) megduplázodna a szeszesitalokból származó bevétel…..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: