Konföderációs kupa : két pontban összefoglalva

A kupa eddigi játékára nem érkezhet semmiféle panasz. Bár a csoportmérkőzések során találkozhattunk rémisztően unalmasan mérkőzésekkel is, amiért úgy érzem részben Spanyolország felelős, mivel különösebb izgalmak nélkül végeztek csoportjuk élén, nyomukban a Dél-afrikai Köztársasággal.

A másik csoport mérkőzései viszont szolgáltak izgalmakkal. A világbajnok Olaszország számára egy 2-0 –ás győzelem elegendő lett volna a továbbjutáshoz a brazilok ellen, ám az olasz fiúk a feszültség alatt görcsösen fociztak, a mérkőzés iramát Brazília diktálta és meglepetés vagy sem, 3-0-nyertek. Ugyanilyen arányban megtette ezt az Amerikai Egyesült Államok válogatottja is Egyiptom ellen, így nem kis meglepetésre Brazília mellett a sírból visszajövő amerikaiak játszhatnak majd az elődöntőben, ahol a következő a párosítás Brazília – Dél-afrikai Köztársaság és Spanyolország – Amerikai Egyesült Államok . Tudom, nehéz kibogozni kik jutnak be ezen párosításból a döntőbe…

Európában síppal, dobbal, nádihegedűvel. Dél-Afrikában vuvuzelával.

Európában síppal, dobbal, nádihegedűvel. Dél-Afrikában vuvuzelával.

Ami a rendezők illeti, hát akad egy-két probléma. A vuvuzelák – vagy egyszerűbben fogalmazva, azok az őshonos dél-afrikai dudák, amelyek hangzásukkal a rovarzümmögésre emlékeztetnek – az utóbbi hetekben panaszt váltottak ki a játékosok részéről (mivel ők nem tudnak összpontosítani a játékra ilyen hangzavarban), valamint a sportriporterek részéről is, akik nem hallhatják saját hangjukat a közvetítés alatt. A FIFA ez idáig zsebre tett kézzel figyeli az eseményeket. „Ez egy helyi jelenség, és nem tudom, hogyan lehetne megszüntetni. Nem Nyugat-Európában vagyunk, itt zaj, energia, ritmus, zene, tánc és dob van. Ez Afrika. Alkalmazkodnunk kell egy kicsit. Ezzel együtt megtárgyaljuk a dolgot a szervezőkkel.” – nyilatkozott Joseph Blatter, a FIFA elnöke.

Én mindenesetre lefekvés előtt rendszeresen elmormolok egy-egy imát, azért hogy a FIFA jövőre, a világbajnokság idejére kivonja forgalomból a dudákat.

Orbán Zsolt

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/06/22.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: