Három új csapat és egy rakás kérdőjel a Forma-1-ben

Megszületett a 2010-ben induló Forma-1-es csapatok listája. Kicsit torzszülött lett szegény, de egyelőre ennek kell örvendjünk.

Alig jelent meg, máris össze-vissza háborodott a csapatok nagyja: a Ferrari, a Red Bull és a Toro Rosso biztos indulóként szerepelnek, holott a FOTA (Formula One Team Association) többi csapatával együtt feltételesen adták be a nevezésüket. Mindhárman szóltak a nagy kutyáknak, hogy ne ugassanak, mert ők el nem indulnak ilyen feltételek mellett.

Csillaggal jelölte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azokat a csapatokat, amelyek feltételekhez kötve jelentkeztek be a 2010-es brigádba. Öt csapat kapott csillagot: a McLaren, a Renault, a BMW, a Toyota és a Brawn. Az FIA jövő péntekig tisztázni szeretné a csapatokkal a feltételeket. Ha nem jön össze a megegyzés, az FIA olyan csapatokat indít, akik lecsúsztak a listáról. A csapatok a Motorsport Világtanácshoz (WMSC) fordultak a megoldás érdekében.

A mezőnyben három új csapat már biztos szerepelni fog: a USF1 (amerikai), a Campos (spanyol) és a Manor (brit). Utóbbi jó nagy meglepetést okozott, mert nem igazán foglalkozott vele a média, azt sem lehetett tudni, hogy benevezett. Összesen egyébként tizenöten adták be pályázatukat. A “legjobb lecsúszottakkal” továbbra is tárgyal az FIA, mert ha a feltételes nevezőkkel nem sikerül megoldást találni, új csapatok töltik majd be a rajtrácsot.

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/06/12.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: