Vicc vagy tragédia? A világbajnok távolugrót egy asszisztensnő váltja a Hunyad megyei sporthivatal élén

Romániában élünk, ezért semmi sem lep meg, főleg újabban, amióta az új csodálatos kormány megtalálja a legjobb szakembereket. De amikor valaki a sportból űz csúfot, azt nem tudom szó nélkül hagyni.

Nemrég megindult a megyei sporthivatalok igazgatóinak a megválasztása. Mindenki tudta, politikai vonalon megvannak már az új igazgatók, ennek ellenére Monica-Iacob Ridzi miniszter asszony kiállt és biztosított mindenkit, hogy a legkiválóbb menedzserek nyerik meg majd a versenyvizsgákat.

A legérdekesebb helyzet Hunyad megyében állt elő – a hivatalt eddig a világbajnok távolugró Marieta Ilcu vezette. Benevezett a versenyvizsgára, majd az eredmények kihirdetésekor megtudta, elvesztette posztját, helyét Sorina Cobori veszi át.

Az új sportvezető valószínű komoly menedzseri háttérrel rendelkezik, terveivel pedig egy amúgy is halott megye sportéletét szeretné a legmagasabb szintre emelni. Meglep valakit, ha kiderül, hogy ez nem így van? Romániában élünk, már nem lepődünk meg semmin…

Az új sportvezető egy asszisztens nő, aki mellesleg a bradi (a fene tudja hol van ez a város vagy falu Hunyad megyében) PSD női szervezetének elnöke. Azt nyilatkozta, hogy 2002-ben elvégezte egy aradi magánegyetemen a testnevelés szakot, utána pedig asszisztensnőként dolgozott tavalyig, amikor állást kapott a Hunyad megyei sporthivatalnál. Ez a hölgy volt a legalacsonyabb beosztottja a hivatalnak mostanáig, amikor is előhúzta a legkiválóbb menedzser-tervet.

Hamarosan meggyőző érvek is elhangzottak kinevezése mellett: a PSD helyi szervezete boldogan nyugtázta, hogy azt választották ki, akit ők ajánlottak, hiszen a hölgy a PSD-ből van és a rendszer embere.

Megnyugtató, hiszen a rendszer emberei eddig is mindent megtettek a sportért. A tanügyminiszter is ugyanennek a rendszernek az embere – ő a oktatás, és ami számunkra fontos, a tornaórák jövőét menedzseli. Nesze neked sport… Szép, egészséges jövő áll előttünk.

Killyéni András

Reklámok

~ Szerző: Lóránd - 2009/06/05.

Egy hozzászólás to “Vicc vagy tragédia? A világbajnok távolugrót egy asszisztensnő váltja a Hunyad megyei sporthivatal élén”

  1. Mens sana in corpore sano Romaniaban lassan teljesen elveszti hitelesseget.Lassan nem is kell majd temaban jartas menedzser olyan teren, ahol nincs mit menedzselni. De a poziciot be kell valakinek tolteni mert szerepel az organigrammon.Szakemberek??? azoknak dolgozni kell, figyelembe veve a politikaban tevekenykedo felettesek konstruktiv javaslatait, elvegre ha forditva lenne esetleg jo iranyba is haladhatna az orszag ami sokak karara tortenne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: