Sahtar Doneck – Werder Bréma (élő közvetítés)

Köszöntök mindenkit a labdarúgás történetének utolsó UEFA-kupa döntőjén! Olvassatok, érezzetek, élvezzetek! (Utóbbit nem úgy értem, ahogy szeretnénk érteni.)

Sahtar Doneck – Werder Bréma 2 – 1
gólszerzők: Luiz Adriano 25′, Jadson 95′ , illetve Naldo 35′.

Lejárt a hosszabbítás hosszabbítása is, és az ukrán csapat maradt állva. Messze nem volt sima győzelem. Meg kellett izzadni érte, jó hónaljszagú győzelem lett. De megszerezték az utolsó UEFA-kupát!
Mindkét csapat kifáradt a végére, de a Doneckben maradt erő egy gólra, és maradt egy kevéske állóképesség is bennük. Elég volt ez ahhoz, hogy első ukrán csapatként megnyerjék a legutolsó UEFA-kupát. Lucescu lett az első román edző, aki “magáévá tette” ezt a kupát.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok, várunk máskor is. További cifra estét, éjszakát, reggelt, ki hogy osztja az idejét, aszerint.

VÉGE! UEFA-kupa győztes Lucescu Sahtarja!

122. perc – Még egy sárga belefér: Bömisch kapja pofázásért.

121. perc – Még Thomas Schaaf is befut a pályára. Persze nem játszani, csak úgy mérgében.

Két perc hosszabbítás.

120. perc – Pizzaro gólt rúg, de érvénytelenítik támadó szabálytalanság miatt. Gyanús! Fél perc van hátra.

119. perc – Sír egy szép Werder-drukker. Szőke. Satöbbi.

Utolsó öt percen belül. A Sahtar megnyerheti történelme első rangos európai kupáját. Mindezt egy román edzővel.

115. perc – Kap egy sárgalapot a nemrég beállt Ciolisz. Raţ-ot rúgja szét majdnem.

113. perc – Tizenegyest kérnek a németek, de az nem úgy megy, hogy kapnak is. Nem volt olyan durva a dolog.

Utolsó csere Lucescuéknál is: Jadson helyett Duljaj jöhet.

111. perc – Ciolisz rúg egy nagyot, de kapu mellé megy. Közel volt minden esetre.

110. perc – Sok a figyelmetlenség, a kapkodás. De bármi történhet még, nincs lezárva az est. Ismerjük a németeket. A sípszóig tart a játék.

108. perc – Durvult egy adagot a játék és gyengült egy adagot a netkapcsolat, de azért megy a közvetítés. Jadsont ápolják a pálya szélén.

A bebiztosítás durva kifejezés volt 15 perccel a játék vége előtt. De elég valószínű, hogy a Bréma nem tud ma további két gólt lőni. Max büntetőkből.

106. perc – Zajlik a hosszabbítás második félifdeje.

105. perc – Willian majdnem bebiztosítja a győzelmet. Átemeli Wiesén, de egy kicsit a kapuson is. Lefújja a bíró a hosszabbítás első félidejét.

102. perc – Újabb csere a Werdernél: Niemayer helyébe Ciolisz jön. Ez volt a németek utolsó cseréje.

98. perc – Csere a Sahtarnál: Ilsinhót Gai váltja.

97. perc – Közel kerül az egyenlítéshez a Werder, de nem sikerül kihasználniuk a védelmi hibát. Szöglethez jutnak, a labda pedig az ukrán kapus kezébe.

95. perc – GÓÓÓÓL! Jadson betalál! Wiese karja alatt hosszú sarokra gurít.

Második csere a Werdernél. Lejön Fritz, feljön Pasanen. Fritz alig mozgott már. Kiköpte a tüdejét, mint úriember a szűrő nélküli Kárpácit.

93. perc – A németek is kapu elé kerülnek. Egy távoli indítással. De leszereli őket Srna.

92. perc – Srna és Gladkij veszélyeskednek. Nem sikerül nekik semmi nagy dolog. Itt a pályán. Egyelőre.

91. perc – A Werder elgurítja a labdát a középpályáról. Labdaszerelés után gyors támadást indít a Sahtar. Szögletet faragnak, majd felszabadítanak a németek.

Felkészültek a fiúk a hosszabbítás 30 percére. Mi is.

90+3 perc – Lefújja a játékvezető a második félidőt is. Hosszabbítás lesz belőle. Nemsokára jövünk a hosszabbítással. Megint lehet pisilni.

90+1 perc – Védelmi hiba a Werdernél. Ki vannak dögölve a fiúk. Jobban kívánják a sört, mint mi.

90. perc – A labda az ukrán kapuban, de lesből indul Özil. Érvénytelen.

89. perc – Csere a Sahtarnál is: Luiz Adrianót Gladkij váltja.

Kifáradtak a csapatok. A támadások a kapuig sem érnek el. A hosszabbításra koncentrálnak.

87. perc – Ilsinho ragaszkodik annyira német kollegájához, hogy belekapaszkodik és nem engedi futni. Kap egy sárgát jutalmul.

Öt perc van még hátra és csak egy csere történt. A hosszabbításra tartalékolnak. Lucescunak még mindhárom cseréje megvan.

Az utolsó tíz percben vagyunk. Hosszabbítás lesz? Megtudjuk nemsokára. (Ez olyan volt, mintha valami krimisorozat lenne.)

81. perc – Sárgát kap Fritz is. Williant rúgta el egy kicsit messzebb, mint amennyire akarta volna.

79. perc – Erőteljes ukrán támadás sok eséssel és agresszióval. De fújni nem kellett. Srna minden esetre a földön maradt.

78. perc – A frissen beállt Hunt közel áll ahhoz, hogy egy gólt is beállítson, de két okból nem jön össze: les volt, s a labdát sem úgy találta el, ahogy kellett volna. Marad az 1-1.

Első csere a Werdernél: Rosenberget váltja Aaron Hunt.

77. perc – Lewndowski kap sárgát visszarántásért.

75. perc – Jadson rúg kapura. Végre egy kapurarúgás. De aki nem látta, nem kell bánja. Gyenge próbálkozás volt.

A látvány megint betegeskedik. Kidolgoznak egy-egy helyzetet, de nem tudják befejezni. Ha mégis, akkor elég mazlagul.

Bekeveredett a pálya szélére egy macska. Feldobta a hangulatot. Kilenc élete van, nem fél, hogy agybarúgják.

Támadások, próbálkozások, szabálytalanságok mindkét oldalon. Igazán veszélyes helyzet nem alakult ki egyik csapatnál sem az utóbbi percekben.

Az utóbbi pár perc a Sahtarról szólt. Még mindig ők támadnak.

65. perc – Luiz Adriano kerül helyzetbe, de nem tud lefordulni a német védőkről. Hozzáér a labdához egy hátvéd. Nem volt veszélytelen.

63. perc – Özil találja el rosszul a labdát. Lehetett volna egy szép rúgás is (szögletből passzolták a lába elé) de nem lett.

Ismétlődik az első félidő: erősödnek a brémaiak. De korán van még ahhoz, hogy nagy különbségről beszéljünk. Ilyenkor jött az ukrán gól az első félidőben, mikor a németek feltámadni készültek.

58. perc – A németek is villogtak egy kicsit. Nem sok sikerrel.

57. perc – Srna is besárgult. 1-1 a sárga lapok harcában is.

A második félidőt is a Sahtar kezdi jobban, meglátjuk lesz-e belőle újabb gól.

53. perc – Fernandinho rúg kapu felé, de felé sem megy.

52. perc – Újabb ukrán szabadrúgás, most baloldalról. 20 méterről Jadson rúg kapura, Wiese meg kell nyújtsa magát. Szép rúgás volt.

51. perc – Előbb szabadrúgásból a kapusba rúgnak az ukránok, aztán mellé küldik a labdát.

46. perc – Elkezdődött a második félidő.

Közben reklám alatt egy néni olyant vonyított, hogy a cementes zsákok szétszakadtak, a lámpa szétrobbant. Ekkorát áriáznak majd a győztesek is a döntő végén.

Ha már kicsavartátok a végéből a súlyfölösleget, akkor közbe még olvassátok el (innen is), hogy jövőtől Európa Liga néven fog futni a jelenlegi UEFA-kupa. UEFA-kupa név alatt ez a 38. döntő. És ez az utolsó is, egyben.

Lehet menni pisilni, cigizni vagy akár purcolni egy jó recsegőst a vécén (ha az asszony is ott ólálkodik a TV körül). Közben várjuk a hozzászólásaitokat is. Adáshiba, amíg elszívok egy szál… vitamint.

Egy pergő, jó iramú első félidőt láthattunk (vagy olvashattunk, érezhettünk, élvezhettünk). Az elején a doneckiek irányítottak, aztán kiegyenlítődött a meccs. De a statisztikák még mindig a Lucescu-csapat mellett szólnak. Két gyönyörű gólt láthattunk (vagy olvashattunk… stb.): egy emelést Luiz Adrianótól és egy bombagólt szabadrúgásból Naldótól. Igen, Naldo, de román jelzéssel RO-Naldo is lehetne. De higyjétek el, így is jó!

45 +2. perc – Ukrán lehetőség, Fritz szabadít fel, de éppen csak! Egy újabb forró ukrán lehetőség után a spanyol játékvezető lefújja az első játékrészt.

45. perc – Megvan az első sárga. Frings zsebeli be szabálytalanságért. Nem is egy csokor hóvirágért!

A Werder török származású, de német állampolgárságú játékosa, Özil még sosem játszott Törökországban. Na most megadhatja a módját.

41. perc – Wiese véd óriásit. Kiélezett, kétoldalú, szép játék bonyolodik lefelé.

39. perc – Újabb lehetőség a németek előtt. Pjatov újra hibázik, de megússza, mint Nuno Claro általában. Egy oldalról beadott labdát enged el, szerencséjére nem találja el egyetlen ellenfél sem.

Kicsit benne volt a kapushiba is, de rosszul helyezkedett Pjatov.

Te jó Isten! Tudom, ezzel vétettem a harmadik parancs ellen, de egy ilyen gól után nem hiába vettem fel az Úr nevét! Ez óriási volt! Nézzétek majd meg a Jútúbon!

GÓÓÓÓL! Óriási gólt lő Naldo a szabadrúgásból.

34. perc – Luiz Adriano visszatér, szabadrúgást kapnak a németek. Nem azért, mert a brazil visszajött. 25 méterről (s ralán még 45 centirúl rúgnak.

33. perc – Luiz Adriano esik le elég dísztelenül. Ápolásra szorul a brazil gólszerző.

31. perc – Addig építik a brémaiak a támadást, míg átküldik a labdát a szögletvonalon túlra, oda, ahova a madár se jár csak a pályaőrök.

A látvány is helyreállt. Támadások mindkét oldalon. A Werder többszörös védelmi hibának köszönheti hátrányát. De semmi sem dőlt el. Na jó… A Világkereskedelmi Központ, de az más tál tészta s más tányér galuska.

27. perc – Újabb ukrán támadás. Luiz Adriano ezúttal kapu fölé lő. Gondok az ukrán szurkolók körében.

Hát ez a gól nem a semmiből jött, de a szomszédjából Előnyben a Lucescu-gárda.

25. perc – GÓÓÓÓL! Luiz Adriano emel baloldalról a kapus fölött. Gyönyörű góllal vezet a Sahtar.

Az utóbbi percekben feltámadtak a németek. Jönnek a támadások… És a védelem.

23. perc – Helyzetbe kerül a Bréma, de nem jön össze a rúgás.

21. perc – A németek bánatukba már büntetőt is szerettek volna, de nem volt az olyan nagy dolog, hogy a játékvezető fújjon. Fújtak a brémaiak. De senki sem figyelt rájuk.. Másik oldalon egy gyenge ukrán próbálkozás. Közelébe nem ment a labda a kapunak. Majd később.

19. perc – Körberúgták a németek is a kaput, de gyengén. A jó iram tényleg csak a lendületre vonatkozik, a látványra kevésbé.

Jó iramú a mérkőzés, jó a hangulat is, és jó a fuszulykaleves is. Csak utóbbi egy döntőn maximum szagot hagy, de nyomot nem.

Nem tudom, ti mire vártatok (a karácsonyon kívül persze), de én nem erre számítottam. Egyelőre a Lucescu-legények fölényben. Nem mondom, hogy lejátszodják a németeket, de szinte.

12. perc – Ukrán szöglet. Kapu mögé rúgják. Kicsit tánclépésből végezte a szögletet Srna.

Könnyebben áthatol a Sahtar a Werder védelmén, mint fordítva. És elég jól védekeznek. Egy afrikai tinilánnyal szemben sem lehetne így védekezni. Na jó na, azért van erre is “fogamzásgátló”. Csak még nem találták meg a brémaiak.

8. perc – Újabb veszély a németek kapuja előtt. Frings szabadít fel. Egyelőre.

7. perc – A Werder is eljut a kapuig. Lewandowski rúgja melléje. Gyenge próbálkozás.

6. perc – Az ukránok egyértelműen uralják az első perceket.

A Werder támadójátékát Lucescu jó védekezéssel és ésszerű játékkal próbálja ellensúlyozni. Meglátjuk, mennyire sikerül neki. A Werdernek két alapjátékosa is hiányzik: Diego, a csapat húzóembere és Hugo Almeida. Sárga lapos eltiltás miatt nincsenek itt.

5. perc – Az ukránok többet támadnak. Közel állt a gólhoz L. Adriano. Kevéssel megy kapu mellé a rúgása.

3. perc – Passzolgatnak a fiúk, ismerkednek a talajjal és egymással.

1. perc – A Werder kezdett.

A csapatok már felsorakoztak.

A döntőt Isztambulban játsszák a Fenerbahce stadionjában. Sükrü Saracoglu a stadion neve, a “c” alatt egy vonalka is van, de ez gondolom senkit sem hoz tűzbe. Lehet, hogy Elektromos Sündisznó a stadion magyar neve, de valószínűbb, hogy nem. Inkább ne éljétek bele magatokat!
Mircea Lucescu mondhatni hazalátogat. Örvend, hogy Törökországban játszhat, ahol korábban a Galatasaray és a Besiktas edzőjeként is dolgozott.
A két csapat először találkozik egymással. Thomas Schaaf tizedik éve edzi a Werdert (a felnőtt csapatot), míg Lucescu 2004-től edzi az ukrán gárdát.

Kezdőcsapatok:
Sahtar Doneck: Pjatov – Srna, Kucser, Csihrinszkij, Raţ – Lewandowski, Fernandinho, Ilsinho, Willian – Jadson, Luíz Adriano

Werder Bréma: Wiese – C. Fritz, Prödl, Naldo, Bönisch – Niemeyer, Baumann, Frings, Özil – Pizzaro, Rosenberg

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/05/20.

Egy hozzászólás to “Sahtar Doneck – Werder Bréma (élő közvetítés)”

  1. Szép meccs volt…..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: