Interjúúúúj az iszapbirkózás győztesével

A Szabadság sportblogja igazi különlegességet kapott lencsevég helyett messenger-végre. A KMDSZ Diáknapok egyik legnépszerűbb versenyének, az iszapbirkózásnak a győztesét sikerült kikérdezni testi-lelki nyavajákról és sok más egyébről, amiket itt nem közlünk. Kodok Helén Marosvásárhely iszapbirkózó büszkesége, akinek a közeljövőben iszapos lovasszobra fog állni a Vásárhely főtéren.

Ez az a tánclépés, amelyet kevesen tudnak kivitelezni. Helén kék-fekete felszerelésben tanítja kollegáját, hogyan kell hátast vágni az iszapba. (Pál Tamás felvétele)

Ez az a tánclépés, amelyet kevesen tudnak kivitelezni. Helén kék-fekete felszerelésben tanítja kollegáját, hogyan kell hátast vágni az iszapba. (Pál Tamás felvétele)

Kovács Hont-Imre: Mit tudhatunk rólad? Melyik egyetemre jársz? Ha nincs iszap akkor is birkózol, vagy ez a természeted csak a sárban kívánkozik ki belőled? Melyik csapatért tapostad az iszapba az ellenfeleket?
Kodok Helén: A Babeş-Bolyai Tudományegyetemen vagyok erőszakon, illetve testnevelés és sport szakon. Megtisztelve érzem magam, hogy egyike lehetek a mindig jókedvű, kötelességtudó, bolondkodó RIBANC csapat tagjainak. Akik ismernek, azok tudhatják, hogy igazán ránk vall ez a név, hisz imádjuk az OLTÁ-RIBAN(c)-ZÁJT.

KHI: Számítottál-e a győzelemre?
KH: Pontosan nem sikerült kiszámítani, de szívem mélyén éreztem, hogy ez egy oltári lehetőség, amellyel élnem kell, hálámat kifejezve ezáltal, hogy csapattaggá választottak. Egy ennyivel tartoztam társaimnak a fáradságos, szüntelen szurkolásért.

KHI: Mi a legizgalmasabb egy ilyen versenyen? A kihívás? Vagy a látvány, amely inkább a közönség számára izgalmas? Sokan úgy gondolják, hogy ez a „sportág” lealacsonyítja a lányokat. Szerinted ez igaz?

Iszappakolás. Kicsit sajátos, de így érdekesebb. Helén nem hisz a szemének, de megdörzsölni sem igazán tudja. (Pál Tamás felvétele)

Iszappakolás. Kicsit sajátos, de így érdekesebb. Helén nem hisz a szemének, de megdörzsölni sem igazán tudja. (Pál Tamás felvétele)

KH: Legizgalmasabb a kihívás, hogy lásd mire és mennyire vagy képes. Ami viszont a legérdekesebb volt, hogy a kívülálló csajok jobban élvezték, mint a fiúk. Ugyanezt tapasztaltam a vizespóló vetélkedőn is, de ott csak műélvezőként. Lealacsonyítani magas lányokat pofátlanság, de szószoros értelmét félretéve, nem hinném, hogy gúnyból rendeznék ezt a versenyszámot, hisz a fiú-lány kapcsolat ellentétnek számít, de az ellentétek kiegészítik egymást, mint tudjuk. Senkit sem köteleznek benevezni, aki bevállalja az önmaga képességeit felmérve teszi, büszkén és tudatosan. Ami nem öl meg, az csak megerősíthet, ezen csöppet sincs mit szégyellni. Ha egy lány vállalja az iszapbirkózást, akkor vállalja a következményeket is. Ez a példa a mindennapi életére is kivetítődik, hisz jó az, ha valaki következetes, mert van esélye nyerni, ha képes merni!

KHI: Miért ennyire népszerű az iszapbirkózás?
KH: Szerintem azért ilyen népszerű,mert eléggé új dolog. És az embereknek erre van szükségük: változatosságra, szórakozásra, tapasztalatszerzésre annak érdekében, hogy különbséget tudjanak tenni, és értékelni tudják az alternatívákat.

KHI: Mit gondolsz, az idei siker után jövőre újra te leszel a csapat iszapbirkózója?
KH: Nagy valószinűséggel jövőre is benevezem, ha egészségem megengedi. Öszintén remélem, hogy csapatunk jövőre is megmarad ugyanezekkel az összetevőkkel, akikért érdemes játszani és küzdeni. Úgy érzem ez kölcsönös. „Egy mindenkiért-mindenki egyért” elv alapján működik kapcsolatunk.

Kovács Hont-Imre

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/05/13.

6 hozzászólás to “Interjúúúúj az iszapbirkózás győztesével”

  1. szerintem hivatalosítani kellene ezt a sportot. Biztos lenne pár néző, és a jegyeladásokból tusfürdőt kellene venni a lányoknak. Én fölajánlom a segítségemet és segítek megmosni a lányok hátát mérkőzés után.

  2. beszaarsz….a PA-LIK mindenhol ott vannak!:D….Pali OLEEEE!!!

  3. ez aztán a wellness hétvége

  4. EZAZTEEE

  5. Kemények ezek a csajok!

  6. Buszke vagyok rad Helen! Hajra Helen! Hajra Helen! Hajra Helen! Ki mondta volna, hogy szereny lakotarsamban egy szuletett iszapbirkozo bujkal? Tovabbi sikert a marosi diaknapokhoz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: