Kupabravúr után ismét bajnoki kín

Három napig tartott a kupasiker okozta örömünnep a Kolozsvári CFR háza táján: az I. liga 28. fordulójának rangadóján a Bukaresti Dinamo lépett közelebb a bajnoki címhez, egyben még jobban eltávolította a vasutasokat tőle.

A Gépész utcaiak mestere, Antonio Conceição improvizált döntései ismét megéreztették hatásukat az összecsapás menetében. Sajnos a taktikai elképzelések és erőltetések ezúttal kevésbé bizonyultak sikeresnek. Már a felállást látva rájöhettünk: csodára, vagy legalább nagy szerencsére lesz szükség ahhoz, hogy a CFR legalább egy ponttal távozzon a fővárosból.

Rednic nem az esőt kéri, hanem a győzelmüknek örvend. Tóni bácsit fogjuk mi ilyen boldognak látni? Fogunk nyerni vele mielőtt még kirúgják?

Rednic nem az esőt kéri, hanem a győzelmüknek örvend. Tóni bácsit fogjuk mi ilyen boldognak látni? Fogunk nyerni vele mielőtt még kirúgják?

Hiába szerepelt majdnem kifogástalanul három nappal korábban a kupa elődöntőjében a de Sousa-Alcantara védőpár, hiába játszotta egyik legjobb mérkőzését szerdán Dubarbier, és hiába bizonyult Pereira nyertes váltásnak ugyancsak a Vaslui elleni találkozón. Mureşan hibát hibára halmozva temette el csapatát, ez idő alatt pedig a nem remeklő, de a védői poszttal inkább megszokott de Sousa a kispadot koptatta. Bár Mureşan számára nem idegen a középhátvéd-poszt, úgy ahogy Pereira is játszott már a Trombetta-korszakban bal hátvédet, mind a két húzásért drágán megfizettek a vasutasok.

Megérte a kockázatot hat forduló előtt? Érdemes volt éppen a Dinamo ellen ezt a „nem a legjobb tizenegyet” felállítani? Bár úgy tűnt, a Koné-Ruiz csatár páros jól kiegészíti egymást, nem sok vizet kavartak a kapuhoz vezető utakat remekül záró Dinamo védelmében. Pereira már kezdetben jó falatot hagyott a fővárosiak számára, Mureşan pedig a meccs során a leghasznosabb mozdulatával mentett a gólvonal előtt. A jogosan megítélt büntetőnél a kapufa és az égiek tartották a lelket a CFR-ben, de egy másik védelmi baki már nem maradt büntetlenül.

A második félidőben pedig a Dinamo okosan védekezve meg tudta védeni az előnyét. Talán itt a legnagyobb gond. Hol van az a CFR, amely tavaly is átvészelt nehéz időket, de mindig képes volt talpra állni? A második félidőben a vasutasok mezőnyfölényben szerepeltek, de a kezdeti lendületen és a hajrában elért két-három helyzeten kívül egyáltalán nem nehezítették meg a Dinamo dolgát. Sőt, Konét kiállították, így a bajnoki cím már nagyon eltávolodott. A csatár nem fog a Temesvár ellen pályára lépni. Már csak matematikai esélyek maradtak. Kérdés, hogy meddig? Hajrá CFR!

Sallai Loránd 

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/05/02.

2 hozzászólás to “Kupabravúr után ismét bajnoki kín”

  1. Sajnos, az időhuzások manapság hozzátartoznak az előny megőrzéséhez, és ez a stílus főleg a hazai bajnokságra jellemző. Ettől nehezen lehet eltekinteni, de máskülönben a Dinamó jó védekezett, legalábbis a CFR-nek túl nagy falatnak bizonyult. Az igaz, hogy volt néhány igéretes gólhelyzet (Ruiz fejese, meg az utolsó percekben Frangipane és Veljovics próbálkozása ugyanabban a helyzetben), de a csapat mérföldekre van a tavalyi formától. Szerintem sem nevezhetjük épp rongynak a játékot, de azért egy bajnoki álmokat dédelgető csapattól többet várnánk, nem? Nagyon remélem én is, hogy Temesvár meglesz… Hajrá vasutasok!

  2. Asszem két külön meccset néztünk:P A Dinamo okos védekezése? Hát ha anank nevezzük, hogy kétpercente valaki fetreng a földön… S a második félidőben volt néhány ígéretes gólhelyzet, nem annyira rongy a csapatunk, ha nem is a tavalyi formát mutatja. Szerintem a Temesvár mostmár meglesz…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: