Vasutas győzelem, de Uhrinék mégis pakolhatnak

Az Uhrin-Jindra páros máris távozott Kolozsvárról)

Az Uhrin-Jindra páros máris távozott Kolozsvárról

Bombameglepetés rázta meg a Kolozsvári CFR háza táját vasárnap reggel: a Dusan Uhrin jr.-Ales Jindra edzőpáros öt forduló után eltávozott a vasutasoktól. Iuliu Mureşan igazgató és a trénerek felbontották a csupán mintegy két hónappal ezelőtt megkötött szerződésüket.

Ezek után mire számíthatunk a klubvezetőségtől? Bár a csapat jóval az elvárások alatt szerepelt, a lehetséges 15 pontból 10-et kínkeservesen megkaparintott. A hivatalosan szaktanácsadóként kinevezett, ám a csapat irányításával foglalkozó Uhrin alatt már a Vaslui-i FC elleni mérkőzés előtt megingott a kispad. A CFR viszont idei legjobb teljesítményét felmutatva itthon tartotta a három pontot. Mire a CFR végre jó vágányra tért, a vezetőség ismét elveszítette a türelmét.

Hol van a vezetőség által már a 2004-es élvonalba feljutáskor hangoztatott stabilitás és a hosszú távú tervezés? Aurel Sunda, Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi, Ioan Andone, Maurizio Trombetta, most meg Uhrin. A cseh mester menesztése nem az első elhamarkodott lépése Muresanéknak. Bergodi vezetése alatt egy sikerrel összekovácsolt csapat 2007.ben a 3. helyen zárta a bajnokságot, eredményeit pedig menesztéssel „díjazták”, és Andonét nevezték ki a helyébe.

Bár a szakítás okai még nem tisztázódtak, sajtóértesülések szerint a játékosok panaszkodtak a vezetőségnek a tréner edzői stílusa miatt, és csak akkor ígértek teljes beleadást a Vaslui ellen, ha a meccs után új edzőt kerítenek a csapat élére. Egy győzelem és jó játék után azonban ez elfogadható indok? Kérésüket viszont azonnal teljesítették: szombat éjjel szerződést kötöttek António Conceiçãoval, a portugál mester pedig egy órával ezelőtt meg is tartotta az első edzést.

Az utolsó idényben Conceição a portugál Trofensét irányította, amellyel a télen fel is bontotta szerződését. Azelőtt a Vitora Setubalnál dolgozott, ahol csupán három hónap után távozott: 12 mérkőzésén csupán egyszer győzött! Ezt megelőzően edzősködött a Sporting Braga 2. csapatánál, majd másodedző volt az első csapatnál, továbbá vezetőedző a Navalnál és az Estrela Amadoranál. Röviden ezek a teljesítmények ajánlják a portugált a CFR élére. Ilyen elhamarkodott lépések után beszélhetünk még bajnoki címvédésről? Az előjelek ugyanis egyáltalán nem bíztatóak.

Sallai Lóránd

Reklámok

~ Szerző: Lóránd - 2009/04/05.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: