Megvan a bajnok!

Zsinórban harmadszorra, összesítésben tizenegyedik alkalommal lett bajnok a Csíkszeredai Sportclub jégkorongcsapata.

Kemény fiúk kemény harca egy kemény győzelemért

Kemény fiúk kemény harca egy kemény győzelemért

A bajnoki döntő ötödik mérkőzése egyperces gyászszünettel kezdődött a múlt héten tragikus körülmények között elhunyt Ocskay Gábor emlékére. Ocskay volt a Székesfehérvári Alba Volán és a magyar jégkorong válogatott húzóembere és oszlopos tagja, minden idők egyik legjobb jégkorongozója.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött Sportclub-helyzetek sorozatával. A nyomást a HC nem sokáig bírta, és az első harmadban kétgólos előnyre tett szert a kék-fehér gárda. A második játékrészt is jobban kezdte a Sportclub, de két váratlan és potyaízű góllal kiegyenlített a kisebbik csíki csapat. Az egyenlítő találat nem szegte kedvét a kék-fehéreknek, és egy parádés akció végén ismételten előnyhöz jutottak.

A mérkőzés hátralevő percei gyorsan pörögtek. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, azonban gól nem esett. A HC mindent egy lapra feltéve támadott, a Sportclub viszont nagyon ügyesen védekezve minden „vendég” gólszerzési lehetőséget megakadályozott és zsinórban harmadszor lett román bajnok.

Tizenegyedik alkalommal veszi át a Sportclub a bajnoki kupát

Tizenegyedik alkalommal veszi át a Sportclub a bajnoki kupát

Az utolsó dudaszó pillanatában hatalmas ünneplés kezdődött a pályán és a lelátókon. A bajnoki serleget a januárban elhunyt Antal István klubelnök fia, ifj. Antal István vette át. A jégpályára özönlöttek a kicsi Sportclubbosok is, akik minden korosztályban országos bajnokok lettek (U12, U14, U16, U18) és együtt ünnepeltek a nagyokkal, akik nyakukba vették őket, majd közösen álltak az objektívek elé.

A buli folytatódott a jégpályán kívül is, ahol már játékos és szurkoló együtt énekelve ünnepelt, jó sokáig… Még másnap délután három órakor a hokisták és több szurkoló a jégpálya melletti kocsmában volt, nézték a mérkőzés ismétlését és örvendtek minden találatnak…

Darvas Attila

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/03/30.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: