Magyar és román esélyek: selejtezünk vagy leselejteznek?


A magyar válogatott egy vicc. A vicc poénja, hogy a világbajnoki selejtező csoportban a mieink jelenleg a második pozíciót foglalják el, amire mi mérhetetlenül büszkék vagyunk. Ilyen már nem volt évtizedek óta. Koeman mester érkezése óta a csapat játéka szemmel láthatóan megváltozott, de a fiúk még manapság is kitartanak elveik mellett, miszerint a barátságos mérkőzéseiket rendre megnyerik, a selejtezőkre azonban elfogy az erejük.

Magyar gólöröm. Ebből kellene visszatérő szokást csinálni.

Magyar gólöröm. Ebből kellene visszatérő szokást csinálni.

Ha a közelmúltra tekintünk, hazai gyepen Olaszországot is elporolták Geráék, ellenben a Málta elleni Európa-bajnoki selejtezőt elbukták. Holnap Albániában a fiúk újfent bebizonyíthatják, hogy napjainkban a magyar foci fabatkát sem ér, pedig egyre több játékos kóstol bele a külföldi bajnokságokba. Mikor összerakják őket, nehezen találják az összhangot. Ha fogadni kellene, 99%-os valószínűséggel ki lehetne jelenteni, hogy ezúttal is vereség lesz a mérkőzés végkimenetele piros-fehér-zöld szempontból.

Adrian Mutu, az egyetlen ütőképes román válogatott játékos.

Adrian Mutu, az egyetlen ütőképes román válogatott játékos.

A román foci az elmúlt évtizedekben jóval a miénk fölött végzett. Mutuék az Ausztria-Svájc által megrendezett Európa-bajnokságra is kijutottak, sőt, az elvártnál jobban teljesítettek, hiszen mind az Európa- és világbajnok franciák, mind pedig a 2006-os világbajnok olaszok ellen döntetlent játszottak. Piţurca legénységének mostanában nem igazán megy, a legutolsó barátságos mérkőzésen Horvátország ellen buktak el, azelőtt pedig éppen a kolozsvári Gépész utcai stadionban hulltak térdre a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn. Az ürülék-sárga mezesek holnap Szerbiát fogadják, Vidicék jelenleg vezetik a csoportjukat. Jóval a románok előtt pihennek, és annak ellenére, hogy idegenben lépnek fel, szinte biztos, hogy elverik a „trikolórt”.

Jelenleg az egyetlen, akitől tartania kell a masszív szerb védelemnek az a Fiorentina vezére, Adrian Mutu. Társai nem említhetőek vele egy lapon, de így is jobb játékot tudnak nyújtani, mint a magyarok. Románia jelenleg ötödik – utolsó előtti – a csoportban, egy esetleges vereség akár a padlóra küldheti mind a csapatot, mind pedig Piţurca további válogatott álmait.

Konrád Szabolcs

~ Szerző: khibedy - 2009/03/27.

9 hozzászólás to “Magyar és román esélyek: selejtezünk vagy leselejteznek?”

 1. sziasztok
  én igaz magyarországon élek mostmár 13 éve de én semmibe nem nézem a magyar futtbalt, román vagyok és azis maradok mig élek, akárhol kell laknom, sajnos évekkel ezelőtt elkellet hagynom a hazámat, de egyszer szeretnék visszatérni az én szülőföldemre, erdélybe ahol megláttam a napvilágot
  Hajrá ROMÁNIA, Hajrá HAZÁM!!!!!!!!!!

 2. nem lesz konyu

  • Élmény volt olvasni a hozzászólásodat! Ezt a cikket majd’ másfél hónappal ezelőtt duvasztottuk fel. Örvendünk, hogy még mindig olvassák. Ez megér egy sört hej!

 3. Ááá, a magyar válogatott feljövőben van, szóval meglátjuk azt az albánoktól való kikapást még:)

 4. magyar valogatott? magyar, valogatott krumpli max 😀

 5. Azzal, hogy a magyar foci sehol nincs teljesen egyet értek, de a románokat nem hordanám így le, mert azért elég ütős csapatuk van és ahogy turbo mondja nem a sárga szín a döntő 🙂 bár a kifejezés fasza 😀 Minden esetre szeretném ha mindkét csapat kijutna a VB-re. Sajnos erre nem sok az esély, de na………a remény hal meg utoljára

 6. Kedves Szabolcs nem tudom mi a bajod a sárgával de nem is ezt kell nézni elég kis hitű vagy nem bízol a csapatokban. Azt tudnod kell- a labda kerek nincs lefutva semi

 7. Le se hordtad mindket csapatot:)))…de na, faj az igazsag:P

 8. egy kicsit dúrva kifejezés, hogy “ürülék-sárga”. Azt pedig nem lehet kijelenteni, hogy ki fog kapni a magyar válogatott, mégha sokkal kevesebb esélyük lenne az albánokkal szemben (régi öreg, de még mindig bevált mondás, hogy a labda kerek). Ahogy te is mondod, van potenciál ebben a magyar csapatban, már egyszer megverték az albánokat, most is meg tudják, de egy döntetlen mindenképp meglesz, ha nem akkor én kérek elnézést:).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: