Előny a Sportclubnál

Pár nappal ezelőtt azt írtam, hogy ha nem is eredményben, de morálisan a HC Csíkszereda van előnyben a jégkorong bajnoki döntő előtt a Csíkszeredai Sportclubbal szemben. Hát nagyot fordult a világ azóta!

Lejárt a bajnoki döntő első két mérkőzése, és a négy nyert mérkőzésig tartó fináléban a Sportclub vezet, miután március 11-én 6-4-re, és március 15-én 3-1-re verte a HC Csíkszeredát. Így összesítésben 2-0-ra vezet a Sportclub.

A finálé előtt a HC jóval esélyesebb volt, de arra lehetett számítani, hogy az SC „felszívja” magát. És ezt be is bizonyították. Mindkét mérkőzésen sokkal motiváltabban léptek jégre, nem ismertek elvesztett korongot, harcoltak, küzdöttek.

A HC kapusát eléggé kiborította ez a gól

A HC kapusát eléggé kiborította ez a gól

Timo Lahtinen, a HC finn edzője, tanácstalan volt az SC taktikájával szemben. „Fiai” nem tudtak mit kezdeni az erőszakos letámadásokkal szemben, sorra veszítették el a korongokat, amiből rendre helyzeteket alakított ki az ellenfél. A HC legjobb emberét, az Amerikát is megjárt Mihály Árpádot a Sportclub rendre „kivette a játékból”, így a legponterősebb első sor „meghalt”. 

Szembetűnő volt, hogy a HC játékosai a második mérkőzés végére elfáradtak, felőrlődtek a folyamatos ütközésekben, amelyekbe a kék-fehérek belekényszerítették.

Gál Sándornak, a Sportclub edzőjének volt még egy jó húzása: visszaállította a tavaly bajnokságot nyert hazai sorokat, amely döntő lépésnek bizonyult. A második sorban Szőcs-Hozó-Moldován, míg a harmadikban a Péter-Sándor-Zsók csatártriók brillíroztak. Az első mérkőzést a harmadik sor, míg a második találkozót a második sor nyerte meg.

A finálé azonban itt még nem járt le, március 21-én és 22-én jön a folytatás, amelyet ezúttal a Sportclub várhat előnyből, DE még koránt sincs vége! A jégkorong gyors játék, egy-egy egyéni megvillanás mérkőzéseket dönthet el, és a HC Csíkszereda csapatában több remek játékos van, aki erre képes…

Darvas Attila

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/03/17.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: