Hó volt. Hol nem volt? – a Gépész utcai mese tanulsága

A Rapid szurkolói így űzték a szúnyogokat. Később a hazaiak is "rágyújtottak". A leltókon jó volt a hangulat.

A Rapid szurkolói így űzték a szúnyogokat. Később a hazaiak is "rágyújtottak". A lelátókon jó volt a hangulat.

Hatalmas hóesést fogott ki péntek 13-án a Kolozsvári CFR csapata, amely első idei rangadóját játszotta a fővárosi Bukaresti Rapid ellenében. Uhrin mester csapatából Dubarbier nagyon hiányzott, ez az egész mérkőzés során megfigyelhető volt. Hiányoztak az okos megoldások és elképzelések.

A csapat védelme nagyjából állt a lábán, a támadások azonban több sebből véreztek. Az egy szál csatár, Yssouf Koné igen gyenge napot fogott ki, ha jól számoltam három próbálkozása volt a meccs során, de az egészet a nézőtérre küldte.

A hó egyre jobban hullt, a CFR pedig egyre gyengébben játszott, Cadu sérülése is fordulópontot jelentett a mérkőzés elején. Mióta Uhrin átvette a csapatot, nem csak a gólok, de az eredmények sem érkeznek. A CFR ezen a mérkőzésen bebizonyította, hogy nem tud bajnokként szerepelni, egyetlen épkézláb lehetőséget sem tudott kialakítani. A vendégek, mint csapat sokkal jobban szerepeltek, és a több centis hó ellenére legalább a kapufát sikerült megdöngetniük.

Vagy most eszi a fene a meccset, vagy már megette. Egy rakásan fogadtak a mérkőzésre. Mindenre számítottak - erre nem!

Vagy most eszi a fene a meccset, vagy már megette. Egy rakásan fogadtak a mérkőzésre. Mindenre számítottak - erre nem!

A játékvezetők hozzáállása az amatőr stílust viselte, a két partjelző (főleg a kopasz) rengeteg hibát vétett (akarva-akaratlan), a szurkolók által említett vak jelző nagyon is illett rájuk. Sok bedobást ítéltek a fővárosiak javára, annak ellenére, hogy közük nem volt az eseményekhez.

A 72. percben a középbíró véget akart vetni a meccsnek a zord időjárás miatt, pedig akkorra a havazás mértéke már csökkent. A rajongók által bekiabált “tolvajok” jelzőre meggondolták magukat, a meccs folytatódott. Végül 9 perces hosszabbítás után lefújták a mérkőzést.

A CFR ezen a meccsen – főleg a második játékrészben – önmagához képest árnyékként szerepelt, még a döntetlent sem érdemelte meg, pedig több, mint 16 ezer néző szurkolt értük. Dusan Uhrin egyelőre nem találja az egyensúlyt játékosaival, pedig a gárda több milliót költött új szerzeményekre, akik mindeddig nem tudtak a mester bizalmával élni. 

Konrád Szabolcs

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/03/14.

11 hozzászólás to “Hó volt. Hol nem volt? – a Gépész utcai mese tanulsága”

 1. szerintem jok voltak a sracok!

 2. Hat szerintem ha nem lett volna ho mindket fel jobban teljesitett volna…na de a lenyeg, hogy nem veszitett CFR 😀 (tudjuk jol, hogy 1 pont is milyen sokat szamit ;)) )

 3. Szerintem is a CFR az első félidőben próbált valamit összehozni, de sajnos nem jött össze semmi, a másodikban pedig nagyon szerették az árnyékot a játékosok, el voltak veszve, csak a szerencsének köszönhető h legalább 1 pont itthon maradt, ugyanis a mutatott játék alapján a Rapid nyugodtan elvihette volna a 3 pontot. Most már csak reménykedni lehet h a CFR játéka valamelyest javulni fog, mert ilyen játékkal nem lehet bajnokságot nyerni ezt el kell ismerni

 4. A CFR az első félidőben irányította a játékot, igaz nem látványosan és nem is jó focival. A második félidőben viszont szinte semmit sem mutatott, a játékosok inkább a talponmaradással voltak eldoglalva, mint a focizással. Itt látszott meg, hogy a törökországi edzőtábor semmit sem ér, ha lehull az égi áldás hó formájában. A Rapid havas pályán egészen jól focizott, meglátszott rajtuk, hogy hegyi edzőtáborban voltak a télen. A másik dolog amit hozzá kell tenni, hogy a bukarestiek sokkal lelkesebben játszodtak, pedig a klub hatalmas anyagi gondokkal küszködik és rég óta nem fizette ki a játékosait.

 5. Szerintem teljesen igaza van “konrádnak” a rapid megérdemelte volna a 3 pontot….föleg a 70 perc után mutatott játékuk alapján.

 6. Kedves Csaba. VÉLEMÉNYEM szerint a második félidőben a CFR le volt iskolázva, de ha úgy érzed, hogy volt egyetlen említésre méltó helyzetük, kérlek írd meg. A Rapid több alkalommal tesztelte Nuno Claro éberségét, sőt még a kapufát is megdöngették…

 7. Szabolcs, azért elég meredeken fogalmazol. Hogyhogy még a döntetlent sem érdemelte meg a CFR?!?! Jobban játszodtak, mint a rapidosok, ez egyértelmű volt. Te a vécéből nézted a meccset?!

  • A meccs teljes egészét nézve, jobb volt a Rapid, nincs amit osztani. Csaba, az állításod nem valós. Szép dolog, ha szurkolsz valakinek, de nem kell elfogultnak lenni.

   • O.Zs. Nem vagyok elfogult. De ki meri összehasonlítani a Rapidot a CFR-rel?!?!

 8. A játékvezetők hozzáállása az amatőr stílust viselte, a két partjelző (főleg a kopasz)…már bocsánat, de a “kopasznak” nincs neve? egy sportbloghoz nem illik, hogy ilyesmiket jelentesen meg… remélem nem alacsony szintű blog lesz ez, hanem valamivel emelik szintjét!

  • A partjelző neve Aurel Onita, de lényegtelennek tartom, azért nem is írtam oda. A kopasz jelző nem sértő szándékú. A blog műfaja megengedi a fordulatos szójátékot, hiszen mindössze véleményfejtésről van szó…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: