HC vagy SC? Ez itt a kérdés!

No hát akkor válasszatok!! Az elmúlt év forgatókönyve és a jövő is egyben… Hokiról van szó, természetesen. Új kihívások, megcombosodott csapatok, nagy remények, megrázkódtatások, sikerek és csalódások jellemzik a 2008-2009-es hokiszezont.

Kezdjük az elejével…
Új kihívás félig-meddig, hiszen csak a bajnokság neve változott: MOL Ligára (avagy közös magyar-román bajnokság). Tíz csapat, amelyből hat kimagaslott a mezőnyből és amit a végén a
HC Csíkszereda nyert söpréssel, miután 3-0-ás összesítéssel verte a Csíkszeredai Sportclubot. Mindezt köszönhetően, hogy  tavalyhoz képest igencsak megcombosodott a „kisebbik” csíki csapat, mind anyagilag, mind játékos állományban. Ennek ellenére a Román Kupát elbukták, csakúgy, mint a Sportclub.

…Csakúgy, mint a Sportclub, aki elbukta a Kontinentális Kupát, a Román Kupát és a MOL Ligát és nem utolsó sorban elvesztette elnökét, Antal Istvánt. Mindez pedig bonyodalmakat okozott az SC háza táján. Nem is kicsiket. Edző nélkül is maradtak. A sikertelenség a csapat morálját is lerombolta, amit tetézett a vezetőség büntetése is, miszerint felére csökkentették a fizetéseket. De mostanra rendeződtek a problémák.

A román bajnokság döntője előtt – ahová ugyanúgy, mint tavaly, a két csíki csapat került be – a HC került előnyös helyzetbe. Mondjuk 2-0-ra húztak el. Egy a MOL Liga söprés győzelme miatt, kettő a morális előny miatt.

Egy hét múlva pedig választ kapunk a feltételezés helyességére. De egy biztos: a jövő „román” hokija Csíkszereda központú lesz. A HC fiatal csapat és már acélos, a SC idősebb, de tehetséges fiatalok kopogtatnak a nagycsapat ajtaján. Amíg csíkban van utánpótlás, máshol nincs, vagy gyenge… sajnos – tegyük hozzá.   

Ennek ellenére Hajrá Jégkorong! 

Darvas Attila

Reklámok

~ Szerző: khibedy - 2009/03/06.

Egy hozzászólás to “HC vagy SC? Ez itt a kérdés!”

  1. Ejnye bejnye a nemzeti kérdéseket feszengető sporttevékenységgel! Egyébként is hol kaphatnának zordabb telet a jövö “román” hokisai, ha nem Csíkban!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: